Viatja per València a través dels llibres: 10 recomanacions per llegir al bus

0
384

València és una ciutat d’històries, de vida, de tradició que mira al futur i es reinventa una i altra vegada. Una ciutat de novel·la, podríem dir. Per això volem proposar-te un pla: la propera vegada que puges al bus per anar al teu treball, centre d’estudis o simplement desplaçar-te per la ciutat, fes-ho acompanyat d’un llibre ambientat a la ciutat.

Perquè a València tenim l’oportunitat única de poder viure la ciutat mentre descobrim altres punts de vista i històries creuades a través de grans llibres les trames dels quals es desenvolupen a la ciutat. Ací et proposem deu imprescindibles:

  1. ‘Arròs i tartana’, de Vicente Blasco Ibáñez. La història d’una família rica a la ciutat de principis del segle XX, i el desig de la mare de família de trobar un matrimoni que ella considere d’altura a les seues dues filles.
  2. ‘Tramvia a la Malva-rosa’, de Manuel Vicent. La vida durant la postguerra d’un jove que comença a estudiar a la Universitat de València i el seu pas a la vida adulta.
  3. ‘No emprenyeu el comissari’, de Ferran Torrent. Una divertida història que comença pel robatori d’un televisor en un xalet… que resultarà ser propietat del comissari García.
  4. ‘Inquisitio’, d’Alfred Bosch. Narra la història de l’últim acte de la inquisició espanyola a València, a principis del segle XIX.
  5. ‘Proa a Isla Tortuga’, de Josep Vicent Miralles. Un periodista rep l’oferta de participar en una trama de conspiració política.
  6. ‘Societat limitada’, de Ferran Torrent. Una història de tint polític sobre la societat valenciana i les seues claus ocultes.
  7. ‘L’avió del migdia’, de Francesc Bayarri. Un grup d’estudiants prepara una reunió política il·legal a l’estiu de 1974. Una novel·la que repassa les esperances i frustracions de la generació que va viure la transició democràtica.
  8. ‘Les llunes de Russafa’, d’Adolf Beltran. Una història comparativa sobre la immigració i la vida en altres països en els barris de Russafa i del seu homònim a Bagdad, la capital de l’Iraq.
  9. ‘El mut de la campana’, de Josep Lozano. Transcorre en la València barroca i turbulenta de la primera meitat del segle XVII, en una història que barreja religió, passió i aventures a la ciutat.
  10. ‘La balena blanca’, de Joan Garí. Una trama política que comença amb el diagnòstic d’una malaltia terminal a un dels líders polítics en l’esfera valenciana.

Quin t’agrada  més? Coneixes algun altre que siga interessant i es desenvolupe a la ciutat? Deixa-ho en comentaris i l’afegirem 🙂

Busca la que més t’agrade a la teua llibreria o biblioteca, i a recórrer València en bus mentre t’endinses en un altre punt de vista de la ciutat!

DEIXAR RESPOSTA