Així són els nostres Servicis Especials per a discapacitats

0
313

A més de les nostres 57 línies regulars, que es veuen reforçades a l’estiu amb les línies especials d’accés a platges, en EMT València comptem també amb quatre línies que cobreixen un altre tipus de trajectes per a uns passatgers amb necessitats puntuals. Són els nostres Servicis Especials per a discapacitats, un dels eixos en què se sustenta el dia a dia de l’empresa de transport públic de la ciutat per poder donar servei a tots els valencians i valencianes. En Viatjant Junts Cada Dia volem explicar-te hui com funcionen i com organitzem aquestes rutes, perquè cada vegada que et trobes amb un d’aquests autobusos en la seua jornada habitual pugues comprendre millor la seua dinàmica.

Les quatre línies d’EMT València amb Servicis Especials per a discapacitats es divideixen en dues tipologies:

Línies fixes. Cobreixen tres rutes diàriament, amb traçats prou regulars, encara que en alguna ocasió pateixen modificacions puntuals per adequar-se a situacions puntuals dels seus passatgers. Són dissenyades de manera anual, i serveixen perquè al voltant de 100 persones amb problemes de mobilitat arriben diàriament als seus llocs de treball, centres d’estudis, rehabilitació o reunions programades. En total, dóna servei a 50.000 passatgers anuals, que s’inscriuen anualment al juliol i agost, quan obrim el termini per a sol·licituds al web d’EMT València, i amb això redissenyem els trajectes per donar servici a tots ells.

Servici Porta a Porta. Aquest servici té ja 30 anys d’història en EMT València, i es dissenya pràcticament de forma diària amb una línia especial. Dóna servei a unes 60 persones amb necessitats especials cada dia, que es posen en contacte amb la companyia per informar dels seus imprevistos, i amb totes les dades a la mà el nostre personal s’encarrega de dissenyar el traçat d’aquesta línia de forma dinàmica. Aquesta línia serveix per donar servici a les persones amb mobilitat reduïda que es veuen obligats a canviar les seues rutines de manera puntual, i els permet poder atendre un trasllat a un centre sanitari, canvis imprevistos en programes de rehabilitació, modificacions en els centres de dia, situacions personals o familiars imprevistes, problemes domèstics o tràmits urgents. En els seus 30 anys d’història, els Servicis Porta a Porta d’EMT València han estat emprats en 1,5 milions d’ocasions, amb més de 100 conductors i 15 vehicles totalment adaptats que han possibilitat les seues rutes.

Tant els autobusos dels Servicis Especials per a discapacitats com la totalitat de la flota d’EMT València compten amb avançats sistemes d’accessibilitat, amb rampes manuals i automàtiques per a l’accés de les cadires de rodes, que són mantingudes i revisades en els tallers de la companyia de forma periòdica, amb la resta d’elements i detalls tècnics dels vehicles, per intentar evitar al màxim els imprevistos. Tots els autobusos tenen també sistemes d’agenollament, que fa que els vehicles puguen baixar de nivell en la seua plataforma inferior per apropar-se als passatgers i facilitar el seu accés.

Els autobusos específics dels Servicis Especials compten, a més, amb una distribució interior diferent al dels autobusos de la resta de línies, amb un gran espai central per a cadires de rodes i entre 4 i 6 seients per als que no necessiten d’aquest espai.

En EMT València ens mou estar a prop teu i de les teues necessitats, de les de tots els valencians i visitants que opten per desplaçar-se per València. I, per això, sortim cada dia al carrer, els 365 dies de l’any, amb l’objectiu de cobrir les teues necessitats siga quina siga la teua condició. Si tens més dubtes sobre aquest servici, pots posar-te en contacte amb les nostres oficines d’Atenció al Client (OAC). Gràcies per viatjar amb nosaltres.

DEIXAR RESPOSTA