Entrevista a SuperBus: “Els autobusos d’EMT València són genials, són ells els que semblen tenir superpoders”

0
283

En EMT València treballem, com saps, al voltant de 1.500 persones amb diferents funcions i responsabilitats per fer realitat que et desplaces per València tots els dies de l’any. Però, a més, un d’ells vetlla perquè tot estiga en ordre, per conscienciar entorn de l’ús del transport públic… i fins i tot més enllà. Hui a Viatjant Junts Cada Dia entrevistem no a un ocell ni a un avió, sinó a algú molt especial que està amb nosaltres i que també es mou a peu i en bus: Superbus, el nostre superheroi.

SuperBus està visitant des de fa unes dates les escoles de la ciutat de València dins de les activitats d’ ‘EMT a l’escola’, on els xiquets i xiquetes de la ciutat reben tallers i jocs, visiten les cotxeres d’EMT València i comprenen com funciona l’entitat, per poder ser uns ciutadans i ciutadanes responsables amb el medi ambient i la sostenibilitat viatjant en transport públic. Així que aquest és Superbus…

Hola SuperBus, benvingut a Viatjant Junts. Sens dubte estàs calant en els xiqiuets i xiquetes de la ciutat, t’estan agafant molt afecte. Molts ens pregunten què et va portar fins EMT València, què et va impulsar a estar a ‘EMT a l’Escola’…

Moltes gràcies! La veritat és que és una llarga història… A mi el que més m’agrada fer des de xiquet -s’agafa la capa i fa mímica de vol, però no arriba a enlairar… aquesta vegada-. Fins fa poc jo volava per tot València: per la platja, l’Albufera, al Bioparc… anava a aquests llocs xulos perquè m’encanta veure com es diverteixen els xiquets i ajudar-los a comprendre la ciutat on creixen. Però un dia… -es posa trist, quasi plorant- el cel es va posar negre, em costava respirar, i es feia cada vegada més difícil volar…

Què havia passat, SuperBus?

Que què havia passat? Que havia arribat “la contaminació”! Sabeu el que és això!? Amb tants cotxes circulant i tantes fàbriques funcionant el cel es va embrutar, es va omplir d’un fum lleig i gris, vaig perdre els meus súperpoderes i ja no podia volar més…

Vaja, ho sentim molt SuperBus… Però explica’ns, estem segurs que alguna cosa vas fer per canviar-lo…

Això vaig intentar. Em vaig posar a pensar en com faria per arribar als meus llocs favorits, i en com podia ajudar a netejar el cel… Vaig caminar sense direcció per la ciutat, trist, preocupat, vaig donar mil voltes i vaig visitar tots els barris… Fins que, de sobte, vaig veure uns xiquets rient. Em vaig acostar a ells i vaig veure que estaven baixant molt divertits i somrients d’un autobús vermell que posava ‘EMT València’. Els xiquets em van explicar que venien del parc de tobogans gegants de Gulliver, que ho havien passat en gran i que tots els caps de setmana anaven a llocs xulíssims amb els autobusos de l’EMT. A més de utilitzar-los durant la setmana per anar a l’escola, a casa de l’àvia o per anar a comprar… Aquesta era la resposta als meus problemes!

Però vols dir que aleshores… ja no tornaràs a volar?

He decidit deixar de fer-ho encara que recuperara els meus súperpoders, perquè és una mica estressant i perillós, i sobretot perquè amb EMT València tinc un mitjà de transport genial per descobrir la ciutat. Amb els busos puc arribar a tots els llocs divertits que tant m’agraden de forma ràpida, segura, per molt pocs diners i més, i això és el més important: ajude amb això a mantenir l’aire més net.

Creus que tots gaudiriem més de la ciutat desplaçant-nos en bus?

Sens dubte. Quant més autobusos i menys cotxes agafem més anirem eliminant la contaminació. I amb menys contaminació tindrem una ciutat cada vegada més sostenible, alegre, en què done gust gaudir de l’aire lliure. Així que sí, jo diria que tots gaudiríem més de la ciutat, sense preocupacions i fent un bé comú, si ens movem en bus.

Gràcies per l’entrevista, SuperBus, et deixem tornar a les teues tasques dins d’EMT València...

Moltes gràcies, un plaer. La veritat és que estic MOLT feliç de ser el superheroi de l’EMT, els autobusos són genials, són ells els que semblen tenir superpoders!

 

SuperBus treballa en les activitats d’EMT a l’Escola -entre moltes altres coses-, tens tota la informació ací i pots contactar-nos si vols que visite el teu col·legi en emtalescola@emtvalencia.es.

DSC03932 DSC03916 DSC03922 DSC03618

DEIXAR RESPOSTA