Tecnologies per a invidents en EMT València

0
267

En EMT València ens esforcem al màxim per aconseguir que els nostres autobusos estiguen adaptats per a tots els viatgers, independentment de la seua condició física o psíquica. Un d’aquests públics que dia a dia es desplacen també a través de la flota d’EMT València són els invidents, per als quals les nostres parades, marquesines i autobusos estan preparats per a informar atenent les mancances visuals que posseeixen.

Fruit de molta feina dins d’EMT València i també, per exemple, a través de convenis amb Fundació ONCE i l’IMSERSO, actualment són diversos els sistemes tecnològics de què disposem dirigits a invidents, que potser has vist en els autobusos o en la presència als carrers de l’empresa de transport públic de València:

Sistema ‘Bussi’: aquest sistema d’informació d’embarcat en la flota municipal de transport amb ajuda a persones amb mobilitat reduïda, alerta sonorament de la proximitat de les parades dins dels autobusos indicant el nom de la mateixa, a més de mostrar la informació visualment a les pantalles del Canal Bussi.
Sistema ‘Cyberpass’: permet, bé a través del botó situat en algunes marquesines com a través del comandament que desenvolupem en col·laboració amb la Fundació ONCE i IMSERSO, escoltar la informació de properes arribades des d’un altaveu que tenen les parades amb panell electrònic. Aquest comandament també serveix per comunicar la info a semàfors i altres en la ciutat.
Bluetooth: algunes parades compten, a més, amb un emissor de tecnologia bluetooth que connecta amb el dispositiu i envia a l’usuari que ho sol·licite la informació de properes arribades.

Aquests sistemes ajuden a proporcionar la informació necessària per viatjar en els autobusos d’EMT València també als invidents, complementant als altres mitjans i sistemes d’informació dels busos i parades. Perquè només entenem el transport públic com un servei públic, per a tots, independentment de la seua condició. Així que puja, que et portem.

DSC00451 DSC00464 IMG_20150728_102230 IMG_20150728_102245

DEIXAR RESPOSTA