Més de 400 milions de trajectes en cotxe evitats a València des de 2009 amb EMT València

0
298

El principal motor que mou el que fem en EMT València és assegurar una mobilitat sostenible per a la ciutat, que ens permeta disfrutar d’una València que camina cap al futur sent conscient de la seua responsabilitat ecològica. Des de 2009, tota la nostra flota és ecològica, i els nostres autobusos es nodreixen de biodièsel, gas natural o energia híbrida, les més responsables i consolidades formes d’energia disponibles per al transport urbà. Però hui, en Viatjant Junts Cada Dia, et volem transmetre què significa tot això en dades reals, perquè també pugues comprendre la profunditat dels lemes com el d’aquesta campanya, Mobilitat Sostenible.

Hi ha un gran consens científic en que l’augment en emissions de CO2, el diòxid de carboni, és un dels principals causants de l’efecte hivernacle (al costat del vapor d’aigua, ozó troposfèric i metà), i per tant tractar de reduir aquestes emissions és un dels objectius que hem de perseguir per combatre el canvi climàtic. És cert que el CO2, per si sol no és dolent, ja que és un compost natural que és essencial per al cicle biològic de les plantes i collites, i per tant, altament beneficiós i necessari per a la vida al Planeta. A aquest cicle biològic que participa el CO2 se li denomina Cicle del Carboni.

Com podem, doncs, ajudar a reduir aquestes emissions de CO2? Al nostre abast, dins de la mobilitat, tenim una solució assequible: tractar de canviar desplaçaments individuals per altres grupals, és a dir, per exemple, agafar menys el cotxe i fer servir més transports públics com EMT València. La raó és senzilla: un transport grupal sempre va a generar menys emissions de CO2 per persona de mitjana, de manera que és una forma realment a l’abast de la nostra mà per contribuir entre tots a generar menys emissions perjudicials per al futur del nostre Planeta.

En EMT València els números són consistents: des de l’any 2009 i fins a 2014, els viatgers han pujat als nostres autobusos en un total de 531.010.356 d’ocasions; sí, més de 531 milions de desplaçaments. I, amb això, considerant que a la nostra ciutat la taxa mitjana d’ocupació d’un vehicle privat és de 1,34 persones per cotxe, podem dir que utilitzant el bus hem evitat entre tots 396 milions de desplaçaments en cotxe. Una xifra que aquest any de ben segur, segons els nostres càlculs, ja estarà en al voltant de 450 milions de desplaçaments individuals evitats des de 2009 a la nostra ciutat.

Més dades: cadascun d’aquests trajectes realitzats en EMT València és d’una mitjana de 4,5 quilòmetres. Si pensem en quantes emissions de CO2 haguessin generat aquests desplaçaments en cotxe de 4,5 quilòmetres de mitjana per trajecte, i tenint en compte que cada cotxe emet de mitjana 0,00018 de CO2 per quilòmetre recorregut: podem dir que gràcies a l’ús del bus a València s’han deixat d’emetre ni més ni menys que 320.984 tones de CO2 usant el bus entre 2009 i 2014.

És molt? És poc? Podem anar-nos a una equivalència en arbres per intentar trobar un resultat que puguem entendre. Els arbres tenen un paper primordial en l’absorció del diòxid de carboni, i per això la seua presència és vital per combatre el canvi climàtic. Un arbre inhala una mitjana de 12 kg. de CO2 a l’any i exhala oxigen suficient per a una família de 4 membres durant un any. Així que podríem dir que al voltant de 26.748 arbres han quedat alliberats de la necessitat d’absorbir el CO2 de les emissions de CO2 de la nostra ciutat desplaçant-nos en autobús i, amb això, hem contribuït a un ecosistema més sostenible.

Motius no ens en falten per viatjar junts, intentem estar cada dia al teu costat per ajudar-te a desplaçar-te per la ciutat d’una forma còmoda, àgil, eficaç i assequible. Però, per descomptat, la consciència ecològica és un dels temes que més ens ocupa, i ací tenim molt a agrair-te per contribuir amb nosaltres a projectar un futur d’una València més sostenible. Així que: gràcies per viatjar amb nosaltres en nom del Planeta!

DEIXAR RESPOSTA