L’EMT incorporarà el 80% de les propostes del veïnat als seus millores de línies

0
269
  • Els tècnics han valorat les 49 propostes concretes i han acceptat 38 d’elles
  • Els dies 4 i 5 de juliol l’EMT torna a les Juntes per informar dels canvis definitius

L’EMT ha acceptat un 80% de les propostes que han fet els veïns i veïnes de València sobre la millora de les seves línies després d’una consulta ciutadana en què han participat de forma activa prop de 200 persones, incloses les provinents d’organitzacions socials i veïnals. Del total de propostes, únicament s’han rebutjat 10, bé per impossibilitats tècniques o perquè anava en contra del concepte actual de xarxa. Altres aportacions s’han quedat en estudi a l’espera de veure com evolucionen les línies.
Millores línia a línia
Cadascuna de les línies que van ser objecte de debat té el seu canvi. Per exemple, en la línia 6 es sol·licitarà a l’ajuntament el trasllat d’una parada al carrer Sagunt. En la línia 8 s’incorporarà un panell de freqüència al carrer Enginyer Joaquín Benlloch (enfront del Centre de Salut), tal com van demanar els veïns. També s’està estudiant, en el cas de la línia 9, accedir fins als veïns i veïnes de Sociópolis.

Respecte a la línia 11, s’estudiaran les fases semafòriques del carrer Almassora perquè sigui una via més ràpida. A més, es duran a terme diverses actuacions que milloraran l’accessibilitat al Centre d’Especialitats. Un dels canvis més demandats era que la nova línia 29 arribés fins a la platja, una cosa que s’iniciarà al juny de 2017, alhora que es potenciarà aquesta ruta com la de la línia Bioparc i es farà un punt de transbord a Valle de la Ballestera amb la línia 99.

La línia 31, a proposta dels veïns i les veïnes del Marítim deixarà de passar pel carrer Progrés i ho farà per Doctor Lluch, a més s’estudiarà allargar el seu recorregut fins a la Patacona, una demanda també dels veïns i veïnes d’Alboraia. En la línia 73 s’ha arribat al compromís d’estudiar alternatives al traçat pel carrer Murillo i es millorarà la connexió amb la línia 71 per arribar més ràpid al Centre d’Especialitats Joan Llorens. De la línia 81 es reordenaran les parades del carrer Editor Manuel Aguilar / Baró de Càrcer i s’ampliarà l’horari de sortida.

A aquestes aportacions cal sumar totes aquelles que tenen a veure amb la forma de comunicar els canvis. En aquest sentit s’han aprovat propostes que van des de la necessitat d’anticipar la informació a establir línies de contacte directe sobre els canvis a la informació a peu de carrer i en punts concrets del barri i a col·lectius i entitats socials i veïnals.

Consulta Ciutadana
En les set juntes municipals de districte van participar activament 270 persones dividides en grups de treball. Entre elles es trobaven representants d’organitzacions i associacions de veïns.

Gràcies a ells i elles es va generar un interessant debat en què van participar tant veïns i veïnes com els tècnics de l’EMT. Els usuaris i usuàries van poder escoltar les raons de les propostes tècniques i, alhora, han pogut aportar el seu punt de vista per millorar el pla inicial.

Després de les dues jornades de treball, els tècnics de l’EMT tornen el 5 i 6 de juliol per explicar els canvis definitius de la xarxa. Abans s’ha informat als treballadors i treballadores de l’empresa i, tal com es demanava en diverses Juntes la campanya de comunicació començarà en breu perquè tots els veïns i veïnes coneguin quines són les seves noves possibilitats de mobilitat després de la remodelació i millora de la xarxa.

El director-gerent ha volgut agrair als treballadors de l’EMT seu treball i ha ressaltat la dificultat del mateix ja que “en alguns casos es donava la circumstància que es demanaven coses contradictòries”.

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha destacat les aportacions dels veïns i veïnes i ha celebrat com la seva participació ha millorat la proposta inicial de l’EMT. “La millora en una xarxa de pública de transport sempre és una tasca delicada, encara que sigui molt necessària, perquè afecta als costums de moltes usuàries. Per això des del principi vam tenir clar que volíem que la ciutadania pogués involucrar-se i participar-hi “, ha apuntat el regidor. “Ara, a la vista de com tota la gent que ha desitjat participar, s’ha informat i ha dedicat el seu temps al projecte, ha avalat majoritàriament els canvis, i com a més han millorat encara més l’apuntat pels tècnics d’EMT, no podem més que mostrar la nostra satisfacció pel procés, que esperem repetir amb encara més participació “, conclou Grezzi.

Finalment, el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Peris, ha incidit que “la participació com a forma de gestionar la ciutat s’ha instaurat en el govern municipal i cada dia suma més suports per part de la ciutadania”. “Entenem que és un procés on sorgeixen dubtes i inquietuds, però amb el diàleg es poden resoldre i recollir suggeriments per millorar en les properes iniciatives”, ha ressaltat.

DEIXAR RESPOSTA