Mobilitat sostenible comença les obres de l’anell ciclista a la Plaça Tetuan

0
153

La regidoria de Mobilitat Sostenible comença demà les obres de l’anell ciclista de la ronda interior, a la plaça de Tetuan, on hui ja han realitzat els corresponents treballs de senyalització en este espai de la ciutat.

El tram de Tetuan és una de les parts més complexes i de major envergadura d’este projecte que té un total de 4,7 quilòmetres en total. “Es tracta d’una infraestructura capital gràcies a la qual notarem que hi haurà moltes més bicicletes, perquè l’anell connectarà, a més, amb la resta de barris de la ciutat. És la columna vertebral dels més de 20 quilòmetres de carril bici per la calçada i segregat del cotxe que sumarem en els pròxims mesos als carrers de València”, ha explicat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Este primer tram de Tetuan comprén des de la vora dreta de l’antic llit del riu Túria, a l’altura del Pont del Real, fins al carrer de la Pau. Es considera que les obres facen ús de dos carrils de la circulació. Des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible s’han fet tasques de coordinació entre l’empresa PAVASAL –adjudicatària de l’obra– i l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per al trasllat provisional de les parades situades al Centre Cultural de Bancaixa quan siga necessari.

Cal destacar que les obres d’este tram de l’anell ciclista estaran operatives abans del 23 de desembre, moment a partir del qual ja estarà obert a l’ús per a qualsevol ciutadà o ciutadana. “És important incidir en el fet que cada tram que anem acabant de l’anell ciclista quedarà ja obert i en ús per a totes les persones, de manera que anirem sumant quilòmetres de carril bici de qualitat pel centre en el moment en què acaben les obres de cadascun dels trams”, ha assenyalat Grezzi.

Les obres d’este tram també inlcouen la creació de l’estació d’intercanvi de l’EMT de Tetuan. I és que este és un dels punts clau en la remodelació de les línies del transport públic de la ciutat.

GUILLEM DE CASTRO, EL DIMECRES

En segon lloc, dimecres s’inicien també les obres de l’anell ciclista al carrer Guillem de Castro en direcció cap a l’antic llit del riu Túria on connectarà amb el carril bici del Pont de les Arts i la seua futura continuació per la vora dreta de l’antic llit del riu Túria. En Guillem de Castro es destinarà un carril de la circulació per a establir el carril bici que, a més, servirà de connexió amb el del carrer de Conca.

A l’altura del carrer de l’Hospital, i en el tram que va fins al carrer de Sant Pere Pasqual, el carril d’estacionament per a vehicles passa a acollir el carril bici i noves places d’estacionament en cordó per a motocicletes. Cal destacar que es crearà un nou pas de vianants al carrer de Gandia i en Pare Manjón, i que el pas de vianants d’Àngel Guimerà es desplaçarà per a donar espai al carril bici.

Este segon tram de l’anell ciclista rd considera que estarà enllestit i operatiu per a Nadal. D’esta manera s’eviten les obres d’este sector en la temporada de falles, que era la que més afecció podia tindre en el carrer de Guillem de Castro. Cal destacar que com s’ocuparà un carril extra durant les obres en este carrer, es permetrà que es puga circular pel carril de l’EMT fins a la finalització dels treballs.

CARRER DE COLÓN, DESPRÉS DE NADAL

Tal i com van sol·licitar els comerciants del carrer de Colon, la Regidoria de Mobilitat Sostenible començarà les obres d’este tram una vegada acabe la campanya de Nadal dels comerços d’esta zona, la més important de l’any. “Hem tingut en compte les particularitats de cada tram i les sol·licituds que han arribat a la regidoria per part de cada sector”, ha comentat Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA