EMT COMPLEIX 31 ANYS COM A SERVICI PÚBLIC DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

0
284

El 17 de gener de 1986 la Sociedad Anónima Laboral de Transporte Urbano de Valencia (SALTUV) es transformava en l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) com l’encarregada de donar el servici de transport col·lectiu dins de la ciutat.

Fa 31 anys d’eixa municipalització i per eixe motiu la Regidoria de Mobilitat Sostenible vol tornar a fer patent el seu compromís per a que siga l’empresa pública la que continue donant el servici de qualitat que demanen els valencians i valencianes.

“Per tal d’aconseguir este objectiu hem de continuar amb la bona gestió de l’últim any i mig dotant a l’empresa de més recursos, més autobusos, més conductors i amb l’aposta decidida d’este Ajuntament per fer de l’EMT l’eix central de la mobilitat a la ciutat de València”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible Giuseppe Grezzi.

El regidor ha recordat que el pressupost de l’EMT per a 2017 serà de 105,8 milions d’euros, 1,3 milions més del pressupostat l’any anterior, amb una aportació del Consistori d’un milió més que l’any passat. Cal recordar que de l’any 2011 al 2015 el pressupost va caure dels 109,7 milions d’euros fins els 99,3, produint-se ara una recuperació de 6,6 milions en dos anys.

A banda del pressupost, l’Ajuntament també incrementarà enguany la partida per al pagament del deute de l’EMT acumulat durant les darreres legislatures del PP. Si l’any passat —gràcies a una carència dels creditors— es va fer una aportació de 800.000 euros, enguany l’import pujarà fins els 3,2 milions d’euros.

Amb els 60 milions d’euros l’Ajuntament ha de fer front en solitari a la finançament del transport col·lectiu per la negativa del govern estatal de sufragar els transport públic valencià, al contrari del que fa en altres ciutats com ara Barcelona i Madrid.

31 ANYS D’HISTÒRIA

El 17 de gener de 1986 l’Ajuntament de València i la SALTUV, concessionària fins eixa data del servici de transports urbans de viatgers de la ciutat, van arribar a l’acord de constituir l’Empresa Municipal de Transports de València, amb una plantilla de 1.109 treballadors/es i un parc mòbil de 335 autobusos.

Al llarg d’estos 31 anys l’empresa ha evolucionat i s’ha convertit en un referent del sector on el seu actiu més important són les persones que treballen en ella.

Per este motiu s’ha dut a terme un vídeo commemoratiu: “365 dies de marxa”, que representa un dia complet en la vida de l’EMT, amb la participació de treballadores i treballadors de l’empresa.

https://www.youtube.com/watch?v=FWS1yiodSWY

DEIXAR RESPOSTA