EMT VALÈNCIA APROVA LA COMPRA DE 37 AUTOBUSOS PER A ENGUANY

0
136

L’empresa pública s’ha estalviat 1,6 milions d’euros en este concurs, que permetrà a València tindre per primera vegada dos autobusos elèctrics en la seua flota

El Consell d’Administració de l’Empresa Pública de Transports (EMT) de València ha aprovat, amb la unanimitat de tots els consellers i conselleres, la compra de 37 autobusos per a renovar la flota. D’eixos 37 nous vehicles, la gran majoria (35) són de tecnologia híbrida i dos elèctrics.

Respecte als autobusos estandard híbrids, s’ha aprovat la compra de 14 autobusos marca MAN i altres set marca IVECO. Els 14 autobusos articulats híbrids seran també IVECO a l’haver presentat la millor oferta. Respecte als dos autobusos elèctrics, es compraran un a cada marca que van presentar ofertes al ser una nova tecnologia que EMT vol testar: Irizar i ByD.

L’import econòmic total que té esta adjudicació proposada es de 14.563.838 euros, inferior al pressupost de partida al concurs que era de 16.235.000 euros. Els autobusos arribaran a finals d’enguany.

El regidor de Mobilitat Sostenible, i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat l’aposta que des de l’Ajuntament i la seua regidoria es fa per transport menys contaminant. “Gràcies a estes adquisicions anem a reduir un 30% les emissions de gasos contaminants en estos vehicles i el consum”, ha assenyalat. Una reducció que va en la línia del compromís de l’EMT de reduir un 30% les seues emissions contaminants abans de 2030.

78 autobusos en dos anys

Amb esta compra, l’EMT continua amb el seu pla de renovació de la flota que va encetar l’any passat amb l’adquisició de 39 autobusos. La renovació és més necessària que mai després de cinc anys on no es va fer una compra massiva d’autobusos i amb un augment important del passatge en els últims mesos.

Estem fent tot el possible per a pal·liar anys de falta d’inversió en l’EMT per part dels anteriors governs. Ens agradaria anar més ràpid però malauradament la falta de finançament del Govern de Rajoy ens deixa com als únics finançadors del transport públic en superfície a València”, ha lamentat el regidor.

D’altra banda el Consell d’Administració també ha aprovat l’adjudicació del subministrament i manteniment d’infraestructures informàtiques que no s’havien renovat des de l’any 2002 i un acord amb Ibercaja per a refinançar el crèdit de tres milions d’euros amb un diferencial del 3,25%. 

DEIXAR RESPOSTA