COMENÇA LA CAMPANYA PER A CONSOLIDAR L’ÚS D’UNA AMPLIADA OFERTA NOCTURNA DE L’EMT

0
246

Esta millora suposarà la rebaixa de la freqüència de pas d’estes línies a temps inferiors a 30 minuts

El pròxim divendres 19 de maig l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València començarà la primera fase del pla de millora del servici nocturn d’autobús plantejat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible, amb la duplicació les nits de divendres i vespres de festius del servici oferit en les línies N1, N6, N89 i N90, les quatre més utilitzades fins ara dins de l’oferta nocturna de l’EMT.

Esta millora, que suposarà la rebaixa de la freqüència de pas d’estes línies a temps inferiors a 30 minuts, es veurà acompanyada de la primera campanya de difusió del servici nocturn que oferix l’EMT, de manera que en cada parada on es presta servici nocturn figurarà un nou cartell en què es destacaran amb precisió les diferents hores a què arribarà a esta parada l’autobús nocturn, tant entre setmana com els caps de setmana. D’esta manera, els ciutadans podran saber d’una ullada si en esta parada hi ha servici nocturn i quant falta per a la seua arribada.

Tota esta actuació, inèdita fins ara per a donar a conéixer el servici nocturn de l’EMT, es podrà dur a terme gràcies a la recuperació de l’ús exclusiu per al servici de l’EMT i taxi dels carrils pels quals els autobusos oferixen el seu servici (i que entra en vigor este dilluns 15 de maig), ja que esta mesura permet recuperar la regularitat necessària per a complir horaris i mantindre la qualitat que requerix el servici.

Els cartells amb els horaris fets expressament per cada parada s’instal·laran a partir del pròxim dilluns, dia en què els nous horaris –incloent-hi els de les línies redoblades– entraran en vigor. Al seu costat, i en les parades dels barris dels extrems de les línies nocturnes que veuen redoblat seu servici, l’EMT també ha preparat cartells per a comunicar als veïns el nou servici nocturn millorat.

Durant moltíssims anys els veïns de València han sol·licitat un millor servici nocturn d’autobusos, i ara que l’Administració atén esta històrica demanda ens encanta celebrar-ho junts”, apunta el regidor Grezzi respecte a esta millora del servici nocturn i de la seua comunicació, que s’ha realitzat amb la col·laboració d’algunes de les entitats veïnals que l’han reclamat.

El regidor subratlla la “importància que tindrà que per primera vegada les persones disposen d’una comunicació en cada parada de quina línia nocturna passa per allí i a quina hora ho farà, cosa que fins ara no existia i propiciava que molta gent desconeguera la possibilitat de moure’s en bus o descartara esperar-lo. Ara, gràcies als canvis realitzats per a propiciar la millora del servici, estem segurs que l’ús de l’autobús a les nits s’incrementarà”.

El desig de la Regidoria, i en això s’està treballant amb l’EMT, és redoblar també el servici nocturn en la resta de línies, cosa que anirà fent-se de manera gradual, tenint en compte que “els recursos econòmics per a millorar el servici els aporten en exclusiva els veïns de València, ja que no hem rebut cap ajuda del govern de Mariano Rajoy per al transport metropolità, a diferència de les quantitats milionàries que dóna a ciutats com Madrid o Barcelona”. No obstant això, afig Grezzi, “si tot avança com hem planejat i la ciutadania respon a este esforç per a millorar i respectar el servici nocturn d’autobusos, en breu podríem anunciar les millores d’altres línies”.

En este sentit, cal recordar que les línies que redoblaran la seua freqüència des del divendres, una vegada recuperada l’exclusivitat d’ús del carril EMT-taxi per a realitzar el servici com establix la llei estatal, seran la N1, la N6, la N89 i la N90. La N1 connecta la Malva-rosa, el Cabanyal i Beteró amb l’avinguda d’Aragó i el centre amb una freqüència de pas inferior a mitja hora. Al seu torn, la N6 partix del barri de la Torre i acosta els seus veïns i veïnes, i els de barris com Sant Marcel·lí, al centre de la ciutat. Actualment té una freqüència de 45-50 minuts i amb el reforç passarà un autobús cada 22 minuts.

Estes dos línies són les més utilitzades de la xarxa nocturna al costat de la N89 i N90, que també duplicaran el servici i passaran d’una freqüència de pas de 50 minuts als 25 minuts. Les dos línies són circulars i el recorregut correspon al tercer anell de la ciutat (Pérez Galdós – Giorgeta – Peris i Valero – Eduard Boscà – Cardenal Benlloch – Blasco Ibáñez – Primat Reig – Peset Aleixandre – Campanar). Coincidint amb estes millores, se suprimirà la línia CorreNit, molt poc utilitzada.

A la campanya d’informació de tots estos canvis esmentada anteriorment se sumarà també un repartiment de fullets als barris amb informació de les línies nocturnes en punts estratègics com ara les oficines de turisme, hostals, zones d’oci, etc. En paraules del regidor Grezzi, es tracta d’una “nova prova de l’aposta clara de l’Ajuntament perquè València dispose d’un servici nocturn d’autobús públic com mereix, a l’altura del de les principals capitals d’Europa”.

DEIXAR RESPOSTA