L’EMT DUPLICA DES D’ESTE DIVENDRES EL SERVICI NOCTURN DE LES LÍNIES N3 I N8

0
219

VALÈNCIA, DIMECRES 27 DE SETEMBRE DE 2017

Des dels reforços fets en maig de l’oferta nocturna de l’EMT hi ha hagut un augment del 21,9 per cent del nombre de viatgers.

A partir d’este divendres, 29 de setembre, l’Empresa Municipal de Transports de València duplicarà el servici nocturn de dos línies més, tal com va avançar l’alcalde, Joan Ribó, en el passat Debat sobre l’Estat de la Ciutat. En particular, seran les línies N3 i N8 les que, des de Campanar, Benimàmet i Beniferri, i Poblats Marítims i Natzaret, respectivament, connecten amb el centre de la ciutat amb una freqüència de pas de 25-30 minuts els divendres, dissabtes i vespres de festiu.

D’esta manera es dóna continuïtat a l’actuació iniciada el passat mes de maig per a millorar la mobilitat sostenible en la ciutat, oferint a la ciutadania un transport públic de qualitat també en horari nocturn. Aleshores (la mesura es va posar en pràctica el 19 de maig passat) l’EMT va començar duplicant el servici de les línies nocturnes N1, N6, N89 i N90, i arran d’eixa millora, possibilitada per la normalització de l’ús exclusiu per al transport públic dels carrils bus en horari nocturn, s’ha produït un increment del 21,9 % en el nombre de viatgers en eixes línies, 43.600 passatgers més que l’any anterior.

De fet, la millora en la prestació del servici nocturn no solament ha beneficiat estes línies sinó a tota l’oferta, que ha passat de registrar 444.774 viatgers en 2016 als 518.828 d’enguany. És a dir, 74.054 persones més han apostat per agafar les línies nocturnes, la qual cosa suposa un creixement absolut del 16,6 %.

Amb l’ampliació a la N3 i la N8 ja seran sis les línies de la xarxa nocturna que oferiran freqüències de pas inferiors als 30 minuts els caps de setmana. Per eixe motiu, l’EMT començarà una campanya d’informació en els punts d’oci nocturn on donaran a conèixer els avantatges d’agafar el transport públic també a la nit. A més, esta mateixa setmana s’actualitzaran els panells informatius del pas per parada d’estes línies nocturnes —una novetat introduïda amb la recent millora de xarxa— en les seues respectives parades, de manera que qualsevol usuari puga saber d’una sola ullada a una marquesina o pal de l’EMT si per ella passa un autobús nocturn i a quina hora exacta ho farà. Igualment, des de l’EMT recorden que la seua nova aplicació mòbil, presentada dilluns passat en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, és una molt bona eina per a planificar eixos desplaçaments i evitar esperes.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha celebrat el bon acolliment de la millora del servici nocturn d’autobusos municipals, que “prova l’estima que les valencianes i els valencians tenen a l’EMT i el nostre desig de tenir un servici públic de transport nocturn de qualitat, que siga la nostra primera opció per a desplaçar-nos a les nits, com tenen les principals capitals d’Europa”. A més, ha volgut recordar l’important esforç econòmic que l’Ajuntament està realitzant per a poder oferir el millor servici i la bona gestió que s’està fent d’ell per a traure-li el màxim partit, “la qual cosa fa intuir fins a on podríem arribar si l’EMT poguera gestionar alguna aportació del govern central al transport metropolità que Rajoy nega a València però sí dóna a Madrid o Barcelona. Al cap i a la fi —ha conclòs el regidor— estem millorant al seu pesar”.

DEIXAR RESPOSTA