L’AJUNTAMENT AUGMENTA EN 2’6 MILIONS (4’4%) LA SEUA APORTACIÓ A L’EMT EN 2018, FINS ALS 62.659.592 EUROS

0
131

VALÈNCIA, DIVENDRES DIA 3 DE NOVEMBRE DE 2017

Grezzi: “El Govern de la Nau, en la seua aposta per un transport públic de qualitat i pel canvi del model de mobilitat, l’ha incrementat en un 14% des de 2015”.

L’Ajuntament de València aportarà a l’EMT en 2018 un total de 62.659.492 euros, 2’6 milions més que en 2017, la qual cosa significa un augment del 4’4% respecte a l’any anterior i del 14% des de l’arribada del Govern de la Nau. Grezzi ha destacat que este increment de l’aportació municipal, en solitari, a un pressupost total de 111.462.000 euros, es va a fer, a més, mantenint congelades totes les tarifes i realitzant una important inversió en la renovació de la flota i la modernització de l’empresa.

Estem molt satisfets per l’aportació que l’Ajuntament destina un any més a l’EMT, en el qual hi ha un increment de més de 2’6 milions d’euros respecte a l’any passat, una xifra molt important que suposa un augment del 4’4% en relació a 2017”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en informar que la quantitat que destinarà l’Ajuntament al pressupost de l’empresa pública municipal de transport corresponents a 2018 ascendirà a 62.659.492 euros i que les tarifes de l’EMT continuaran congelades sense que haja pujada de preus en cap dels títols ni en el bitllet senzill.

Encara més significativa és la dada respecte als anys del govern del Partit Popular, ja que entre 2012 i 2015 pràcticament no va incrementar l’aportació municipal, mentre que des que entràrem nosaltres, el Govern de la Nau, hi ha hagut un increment del 14%, des dels 55 milions fins a prop dels 62.700.000 euros, una xifra molt elevada que demostra que hi ha una aposta ferma pel transport públic, pel canvi del model de mobilitat i dels servicis que prestem a la ciutadania”, ha assenyalat el regidor en la seua compareixença davant els mitjans de comunicació acompanyat per Josep Enric García Alemany, gerent de l’EMT.

És un esforç molt important perquè, com sabeu, i ja portem molt temps dient-ho, les aportacions a l’EMT les fa íntegrament i en solitari l’Ajuntament, mentre que altres ciutats tenen una aportació molt important dels Pressupostos Generals de l’Estat”, ha puntualitzat Grezzi abans de recordar que “per exemple Barcelona i Madrid han rebut uns 2000 milions d’euros en els últims 15 anys, mentre que València ha rebut zero. Açò també demostra que hi ha una aposta ferma per part del Govern de la Nau, i no tan ferma ni tan coherent per part del Govern Central per donar millors servicis a totes les àrees metropolitanes.”

PRESSUPOST TOTAL DE 111.462.000 EUROS

El pressupost total de l’EMT per a 2018, que aprovarà el Consell d’Administració la setmana que ve, serà de 111.462.000 euros, resultant de la suma de l’aportació municipal i els ingressos d’explotació, la qual cosa significa un augment de prop de sis milions respecte a l’any 2017.· “Açò és producte de la bona gestió que s’està fent. A falta de concloure l’any es contempla un increment d’ingressos que està en correspondència directa amb l’important augment de viatgers que ha tingut l’EMT des de l’any 2015.”

Grezzi ha recordat que l’any passat l’EMT “va ser l’empresa que més viatgers va transportar entre totes les empreses de transport públic d’Espanya, i la tendència segueix amb un increment molt important també en 2017”, i s’ha referit al fet que la partida que més augmenta en el pressupost de 2018 és la destinada a personal, que creix de 77’2 milions a 82’87 milions. “Estem contractant més conductors, més mecànics i més inspectors, i açò fa possible donar un millor servei, perquè ens ho podem permetre, perquè estem fent una bona gestió.” A més dels ingressos per venda de bitllets ordinaris i abonaments d’autobús, amb un notable augment del nombre d’usuaris, “també pugen els ingressos per publicitat”.

36 NOUS AUTOBUSOS HÍBRIDS

També s’ha referit a “les inversions que hem estat fent i que seguirem fent, i que ens permetran transportar més viatgers”. Ha dit Grezzi que s’han consignat 16’5 milions d’euros per a inversions i per a continuar el procés de renovació de la flota d’autobusos. “Amb eixa partida pressupostària està prevista la compra d’un total de 36 vehicles de tecnologia híbrida i articulats, amb més capacitat per a fer front a l’augment de la demanda i millorar la qualitat del servici”.

Altres partides són les que tenen a veure amb la modernització dels sistemes informàtics de l’EMT, les destinades al nou sistema de televisió en els autobusos que començarà a funcionar en el mes d’abril o la nova pàgina web de l’empresa, els autobusos de la qual està previst que compten en el seu moment amb WIFI. “I tot açò ho fem congelant les tarifes, perquè creiem en el transport públic i apostem pel canvi de model de mobilitat”.

Giuseppe Grezzi ha agraït a tot l’equip de govern, del Govern de la Nau, “que unànimement haja aprovat l’acord de destinar eixos recursos a l’EMT per a donar el servici de qualitat que necessita la ciutat”, i ha dit que al no tindre sobre la taula els Pressupostos Generals de l’Estat “no sabem si hi haurà transferències. El que és segur és que se seguiran reclamant, i més ara que ha començat a funcionar l’Autoritat Metropolitana del Transport.”

DEIXAR RESPOSTA