L’EMT ATÉN LES PETICIONS VEÏNALS I MILLORA VUIT LÍNEES QUE AFAVOREIXEN ELS DESPLAÇAMENTS DELS BARRIS

0
148

VALÈNCIA, DIMECRES 27 DE DESEMBRE DE 2017

Giuseppe Grezzi anuncia nous serveis com ara la connexió dels barris de Malilla i Quatre Carreres amb l’hospital Doctor Peset

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) connectarà, a partir del pròxim mes de febrer, els barris de Malilla i Quatre Carreres amb l’hospital Doctor Peset. També ampliarà el servici, durant tot l’any, per a acostar a la ciutadania fins al passeig marítim del Cabanyal i la Malva-rosa.

El regidor delegat de Mobilitat i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha anunciat hui estes i altres “noves millores” que afavoriran, en breu, els desplaçaments en transport públic en la ciutat. Afectaran tan sols a huit línies, dues de les quals només registraran canvis menors, la línia 25, que finalitzarà el seu recorregut al carrer de Navarro Reverter i la 95, que passarà pel pont de l’Exposició. Estes dues línies connectaran amb la futura àrea d’intercanvi Mar-Tetuán.

Giuseppe Grezzi ha manifestat que totes les millores han sigut consensuades amb els veïns i veïnes de València, i “que són canvis que no es van poder fer en el seu moment i que ara sí gràcies a la bona gestió realitzada en els últims mesos”. Entre les peticions ateses, ha detallat, també es troben l’ampliació del recorregut de la línia 99, per a facilitar més connexions, la regularització del servici que ofereix la línia 41 a tots els dies de l’any i no solament els lectius, i la incorporació de més busos elèctrics i híbrids pel centre de la ciutat.

En concret, ha explicat el regidor, la línia la 18 modificarà el seu itinerari finalitzant el seu recorregut a l’Hospital Doctor Peset, “una demanda històrica del barri de Malilla i els seus voltants i que ara ho fem possible”; La línia 2 canviarà de nom i passarà a ser la línia 92 i es reforçarà amb autobusos articulats, en este cas híbrids que han de vindre a principis de l’any i que ja estan arribant a l’EMT.

A este respecte, Giuseppe Grezzi ha recordat que l’Ajuntament ha comprat 14 autobusos de 18 metres híbrids, altres 21 de normals i dos d’elèctrics, i ha explicat que el canvi de nom obeeix a la intenció de fer la xarxa més intuïtiva assignant les línies 90 a 99 com les que ofereixen llargs recorreguts en la ciutat.

D’altra banda, el regidor ha detallat les millores que estan relacionades. Són les que afectaran a la 3 i la 41, que es combinaran i es convertiran en la 93; a la línia 1 que passarà a ser la 94; a la línia 29, que passarà a ser la 98; i a la línia 99.

Esta última, que ara es queda en l’estació del Cabanyal, perllongarà el seu recorregut actual per a arribar fins a la Malva-rosa. Passarà a ser una línia pròpia del barri. A més, ha afegit, “gràcies a esta ampliació es crearà una nova connexió per al barri molt potent amb centres comercials, d’oci i sanitaris”.

El canvi de la línia 99 que ara atendrà la connexió entre el marítim i el Centre Comercial Aqua, també afectarà a la línia 1, que passarà a denominar-se 94, i deixarà de servir este tram. A més, la 99 ampliarà el seu recorregut connectant amb els barris de Tendetes i Campanar i millorant la freqüència.

Amb l’objectiu de reforçar la connexió tot l’any entre plaça Espanya i Universitat Politècnica (per av. Aragó i av. Catalunya) també es crearà la nova línia 93 (com a fusió de les línies 3 i 41), “i d’esta manera es respondrà a demanda històrica del col·lectiu d’universitaris que volien servici tot l’any”.

.

Finalment, l’actual línia 29 passarà a ser la 98 connectant els caps de setmana i durant l’estiu, l’avinguda de Cid i tota la franja nord de la ciutat amb la platja. Entre setmana continuarà arribant fins a l’estació del Cabanyal per a mantenir el servici per als estudiants universitaris.

Pel que fa als canvis de menor envergadura el regidor ha informat la línia 25, que finalitzarà el seu recorregut en el carrer de Navarro Reverter, evitarà un bucle sense sentit i s’allibera d’autobusos el carrer Cerdán de Tallada. Al costat d’esta petició dels treballadors i treballadores del propi Palau de la Justícia, també s’implantarà la lògica de la infraestructura d’autobusos que cobreix esta zona, amb els canvis anteriorment citats de la línia 95.

DISPOSITIU ESPECIAL DE COMUNICACIÓ

Giuseppe Grezzi ha manifestat que atesa la naturalesa d’estes millores, que afecten solament a un nombre reduït de línies, l’EMT ha previst ja un dispositiu especial, de manera que tots els afectats es vagen familiaritzant amb els canvis. Així, en els pròxims dies, cada marquesina en la qual s’oferisca un servici que es vaja a veure modificat tindrà informació àmplia i clara d’eixe canvi, i els usuaris disposaran d’ella setmanes abans. De la mateixa manera s’editaran fullets per cada línia amb la informació, “tindrem a persones en el carrer explicant les millores, i es realitzarà una campanya d’engegada dels canvis en mitjans de comunicació”, ha explicat Grezzi.

LA PLAÇA DE L’AJUNTAMENT PER A LA CIUTADANIA

Després de donar compte d’estes millores de l’EMT, el regidor, com a responsable de la mobilitat urbana, ha anunciat que el pròxim dia 1 de gener la plaça de l’Ajuntament tornarà a estar tancada al trànsit rodat. Estarà, tal com va ocórrer el passat dia 25, al servici de la ciutadania. “En esta ocasió i atesa la gran afluència de persones que van gaudir de la plaça el dia de Nadal, aquesta romandrà tancada al trànsit fins a les 21.30 hores”, ha conclòs.

DEIXAR RESPOSTA