EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMT APROVA QUE L’EMPRESA DE TRANSPORTS SIGA PÚBLICA PER TEMPS INDEFINIT

0
354

VALÈNCIA, DIJOUS 11 DE GENER DE 2018

Grezzi: “donem tranquil·litat a 1.600 famílies i millorem la imatge de l’entitat”

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha fet un pas definitiu per a perllongar la vida de l’entitat com a empresa pública de manera definitiva després de fer seua la proposta del director-gerent de l’EMT perquè se sotmeta a decisió del Ple de l’Ajuntament la durada indefinida de la societat. L’objectiu és millorar així la seua imatge davant els treballadors i les treballadores, les entitats bancàries i la resta de la societat valenciana. El PP ha votat en contra i Ciutadans s’hi ha abstingut.

Esta decisió implica un canvi en tres articles dels estatuts de l’EMT. El més important és el canvi en l’article que marcava que “el termini de durada de la Societat queda fixat fins al 31 de desembre de 2025”. Esta situació implicava que a partir d’eixa data s’obrira camí una via cap a la privatització. Amb el nou redactat s’assegura la seua continuïtat com a empresa pública sense cap limitació temporal: “la durada de la Societat és indefinida conforme al que es disposa en la legislació vigent”. A més, en els articles 1 i 2 s’estableix que EMT passa a ser mitjà propi de l’Ajuntament.

El president d’EMT València i regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament, Giuseppe Grezzi, s’ha mostrat molt satisfet pel que significa este acord tant per als valencians i valencianes com per als treballadors i treballadores de l’empresa. “El que hem aprovat hui és molt important. Estem assegurant la pervivència de l’EMT com a empresa pública i trencant amb el full de ruta que tenia previst el PP i que culminava amb la seua privatització l’any 2015”, ha explicat. “Seguim apuntalant els fonaments d’EMT València que el PP havia deixat tan tocats i hui donem tranquil·litat a més de 1.600 famílies a les quals els assegurem un futur més enllà de 2025 i esperem que en els pròxims dies eixa plantilla signe el text de conveni que suposarà múltiples millores per al col·lectiu i que reforçarà la confiança que este equip de govern ha posat en l’empresa municipal de transports”, ha conclós.

Després de l’aprovació de la modificació dels estatuts de l’empresa s’ha proposat convocar la Junta General de l’Accionista Únic per al primer Ple de l’Ajuntament de València que se celebre després d’este Consell, sotmetent a la seua decisió esta modificació estatutària.

NOU ORGANIGRAMA

El Consell d’Administració també ha aprovat la proposta de nou organigrama presentada pel director-gerent d’EMT que s’organitza en sis àrees, entre elles una de nova creació, la de Contractació, que passa de ser departament a àrea.

També s’ha lliurat l’anàlisi d’activitat de la societat amb les últimes dades actualitzades i una còpia del nou quadre de comandament que es lliurarà a partir d’ara als consellers, on les dades apareixeran d’una forma més senzilla i comprensible.

DEIXAR RESPOSTA