EMT TRANSPORTA 2,3 MILIONS DE VIATGERS MÉS QUE EN 2016 I INGRESSA 3 MILIONS D’EUROS MÉS

0
158

VALÈNCIA, DIMARTS 16 DE GENER DE 2018

Les validacions augmenten un 2,32 %, fins als 95,5 milions de passatgers i els ingressos per venda de títols creixen fins als 43,9 milions, un 8 % més

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) continua amb el seu creixement en la xifra de passatgers i dels ingressos derivats de la venda de títols. En 2017, un total de 95.494.811 persones van confiar en el sistema públic d’autobús per als seus desplaçaments per la ciutat. Eixa xifra suposa un augment del 2,32 % respecte a l’any anterior. De fet, des de l’any 2015 hi ha un augment de més de 7,5 milions de viatgers, un 8,02 % més en tan sols dos anys.

Pel que fa als ingressos, el volum total de vendes és de 43.930.582 euros, enfront dels 40.840.607 de 2016, és a dir, tres milions d’euros més. Això suposa un increment en els ingressos per venda de títols del 8 %.

Estes xifres coincideixen en el temps amb les millores que s’estan implantant en la xarxa de l’EMT des de finals de 2015 i suposen un recolzament dels usuaris i usuàries a la política de mobilitat municipal on participa de forma activa l’EMT”, ha exposat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi

En termes generals hi ha una pujada de tots els títols, especialment dels nous dirigits a la població de menys edat, com l’EMT Jove. Este títol, que permet viatjar als menors de 25 anys per 25 euros al mes, passa d’1.967.768 validacions a 2.733.009, és a dir, 760.000 més al llarg de 2017 (un 38,9 % d’augment). També el Bono Infantil, creat en 2016 per a regular l’accés gratuït dels xiquets i les xiquetes al transport públic, té una crescuda molt forta, passant dels 484.000 viatges fins a més d’un milió l’any passat, més del doble.

Els abonaments que baixen lleugerament (entre l’1 i el 2 %), tot coincidint amb el control del frau fet a principi de 2017, són aquells que tenen una bonificació major i que, per tant, suposen menys ingressos: el Bono Oro i el Bono Amb Tu. En el cas del Bono Oro, “per primera vegada des de la seua implantació en 2009, s’ha posat ordre en la base de dades després d’anys de descontrol” que permeteren que persones sense tindre dret (per exemple per no estar empadronades a València) viatjaren per la xarxa amb eixe títol, ha destacat Grezzi. També “s’ha posat ordre en els passes i carnets”, que tenen una lleugera baixada de l’1,4 %.

El títol més utilitzat continua sent el Bono bus, que manté les seues xifres superiors als 35 milions. D’altra banda, els nous abonaments impulsats per la Regidoria de Mobilitat Sostenible (Amb Tu, Jove i Infantil) acumularen al llarg de 2017 un total d’11,48 milions de viatges, el que representa un percentatge del 12 % sobre el número total de viatges.

Anem pel bon camí”, ha assegurat el regidor de Mobilitat Sostenible, celebrant les dades. “Com tota la resta de dades oficials que ofereix l’EMT des de fa dos anys, són indicadors positius”, recorda el regidor, però —afegeix— “som conscients que encara queda molt per fer, després de tants anys de deteriorament per part dels anteriors gestors i de maltractament i infrafinançament per part del govern de Mariano Rajoy, ara ajudat pels seus socis de Ciutadans”. En qualsevol cas, ha conclòs, “la bona gestió del govern actual augmentant qualitat i rendibilitat alhora, de la mà del suport de la ciutadania a la nostra aposta per la mobilitat sostenible, està fent que l’EMT i València en general avancen amb fermesa, per damunt dels obstacles dels enemics dels servicis públics”. En este sentit ha avançat que continuaran amb els esforços per continuar millorant la xarxa fent-la més ràpida, intuïtiva i eficient.

DEIXAR RESPOSTA