ELS USUARIS I LES USUÀRIES LI POSEN UN 7,66 A L’EMT

0
206

VALÈNCIA, DIJOUS 8 DE FEBRER DE 2018

Les millores en la xarxa han contribuït a mantenir la percepció notable dels viatgers sobre el seu transport públic

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha fet públic el seu Índex de Satisfacció del Client (ISC) que es fa cada dos anys i que consolida la tendència dels últims anys que suposen els millors resultats de la sèrie des de 2001. Enguany, les 7.630 persones que han contestat a l’enquesta li han donat com a mitjana un 7,66 (sobre 10) al servici, en la mateixa línia del 7,69 de l’any 2015. Des de l’empresa responsable de l’estudi qualifiquen esta xifra d’un “nivell molt alt de valoració pel que fa a estudis de satisfacció en mitjans de transport”.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha volgut felicitar als treballadors i treballadores de l’EMT per este resultat i ha coincidit amb l’empresa responsable de l’estudi en la consideració que millorar estes xifres només es pot aconseguir amb un increment dels recursos, que ha de passar per finançament per part del govern d’Espanya, com ja fa amb unes altres ciutats com ara Madrid, Barcelona, Màlaga o Sevilla.

D’altra banda, Grezzi ha recordat que els partits de l’oposició pronosticaven una forta caiguda en l’ISC. “Una vegada més es demostra que estan fora de la realitat i del dia a dia del carrer. No paren de malparlar de l’EMT però les xifres demostren que anem pel bon camí”, ha afirmat. En este sentit, ha destacat com a exemples de la bona gestió realitzada “el premi a l’EMT com a empresa de l’any, l’augment de vora un 10 % en dos anys en el volum de viatgers, la disminució del deute que va deixar el PP a l’empresa, l’augment en els ingressos i en l’aportació municipal al pressupost, la signatura d’un conveni col·lectiu sense vagues o la demanda de fer l’EMT empresa pública de forma indefinida”.

Enquesta de satisfacció.

L’EMT realitza la ISC cada dos anys, des de 2001. Enguany l’enquesta es va fer uns mesos més tard per a poder valorar l’impacte de les millores que es varen posar en marxa en juliol de 2016. El resultat de l’enquesta valida la remodelació de les línies que s’ha vist reforçada amb un augment molt significatiu en la xifra de passatgers i d’ingressos.

A través de 7.630 enquestes de 10 minuts de duració a usuaris i usuàries del bus s’han analitzat 57 línies, 45 diürnes i 12 nocturnes. La major part de les persones usuàries del bus continuen sent les dones, un 67 % front a un 33 % d’homes, amb una edat mitjana de 43 anys. Prop d’un 27 % dels usuaris i usuàries afirma utilitzar el bus amb més freqüència que ara fa un any. Els dos col·lectius que més augmenten l’ús del transport públic són el dels estudiants i el d’aturats, gràcies a títols com l’EMT Jove i el bono Amb Tu.

Per línies cal destacar que les que més milloren són la 27, la 28, la 30, la 31 i la xarxa nocturna que obté una puntuació entorn al 8 (sobre 10). El 82 % dels usuaris i usuàries es mostren satisfets i només un 5 % mostra el seu rebuig al servici i és molt significatiu l’augment en tres punts (10 %) dels usuaris i usuàries que li donen la puntuació màxima.

Com a notes positives destaquen l’atenció del conductor/a, l’absència d’incidències, la seguretat, l’accessibilitat, la neteja o la duració del viatge. Les coses a millorar “són les comunes al transport públic: la freqüència i la puntualitat, la millora de les quals passa per l’arribada de finançament per part del govern central”. També ix com a punt de millora el canal de televisió a bord que, després d’un procés de licitació, canviarà al mes d’abril.

D’altra banda, el 45 % de les persones usuàries gasten la nova APP, el que suposa un increment de 10 punts respecte al resultat de l’any 2015. L’aplicació és valorada amb un 8,12 (sobre 10).

L’EMT publicarà al seu Portal de Transparència l’informe, tal com ha fet amb tots els dels últims anys.

DEIXAR RESPOSTA