EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE L’EMT APROVA EL NOU CONVENI COL·LECTIU FINS A 2019

0
137

VALÈNCIA, DILLUNS 12 DE MARÇ DE 2018

Compromís, PSPV i València en Comú, a favor; PP i Ciudadanos s’han abstingut.

El Consell d’Administració de l’EMT reunit este dilluns ha acordat amb els vots a favor dels consellers de Compromís, PSPV i València en Comú aprovar el nou conveni col·lectiu que regularà la relació laboral en l’empresa fins a finals de 2019. El PP, que no ha assistit al Consell, ha delegat el vot en Ciutadans i els dos s’han abstingut respecte a l’acord.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha recordat que este acord significa el primer conveni signat en l’EMT des de l’any 2012 quan, amb l’amenaça d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), es va arribar a un acord que va suposar una baixada salarial molt important per al personal de l’empresa. “Amb este acord, es recuperen els drets perduts en eixe moment amb el govern del Partit Popular”, ha afirmat.

A més, ha felicitat tant a la direcció d’empresa com als representants sindicals per este acord que ha de servir per a millorar el funcionament de l’empresa municipal de transports. “Vull agrair a la direcció d’empresa i al personal de l’EMT el seu esforç en esta negociació”, ha destacat.

Amb el nou conveni s’aclareix per primera vegada el règim retributiu i es recopila en un sol text la normativa aplicable en matèria laboral en l’EMT amb articles que, en alguns casos fins i tot, venien de l’època franquista (any 1944). També s’inclou un sistema d’accés públic i de carrera professional que compleix amb els requisits legals d’igualtat, mèrit i capacitat.

Des del punt de vista econòmic, es reconeix una pujada salarial de l’1,5 per cent a 2017 i s’asseguren les pujades que marquen els pressupostos generals per a 2018 i 2019. També es milloren les condicions de treball de conductors/es, com per exemple el compromís d’assegurar un descans mínim per trajecte i un nou sistema de vacances, entre d’altres.

UN NOU CONVENI DESPRÉS DE 18 MESOS DE NEGOCIACIÓ.

La ratificació del Conveni arriba després que els treballadors i treballadores de l’empresa municipal varen ratificar l’acord signat per la majoria dels membres de la Comissió Negociadora després d’una llarga negociació que va començar en setembre del 2016. Després d’això, i per primera vegada tal i com marca la circular d’harmonització, el servici de personal de l’Ajuntament de València va fer un informe on s’aclaria la redacció d’alguns punts de tres articles sense modificar el fons i ara ha sigut ratificat pel Consell.

En este sentit, ha lamentat les intoxicacions interessades per intentar confondre als treballadors i treballadores que, amb la ratificació del Consell d’Administració s’han demostrar falses.

Hui és un dia històric, els treballadors i treballadores per fi recuperen els drets laborals retallats pels anteriors gestors municipals l’any 2012 amb l’excusa de la crisi econòmica”, ha afirmat el regidor. “Amb este acord el personal de l’EMT tindrà un nou text on estaran recollits tots els drets adquirits al llarg dels anys i es crea un marc jurídic que donarà l’estabilitat laboral que necessiten els treballadors i treballadores”, ha explicat.

DEIXAR RESPOSTA