EMT OFERIX 3,6 MILIONS DE PLACES I SERVICI DURANT LES 24 HORES DURANT LES FALLES

0
106

VALÈNCIA, DIMARTS 6 DE MARÇ DE 2018

Giuseppe Grezzi resalta “l’esforç realitzat per donar el millor servici en les festes falleres”

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) oferirà 3,6 milions de places “per a garantir la mobilitat de la ciutadania en uns mitjans públics i de qualitat durant les festes falleres”. Així ho ha explicat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, en presentar el dispositiu especial que comtempla, entre altres mesures, l’ampliació del servici de 13 línies que, a partir del dia 16, tindran horari de 24 hores. Amés, les nocturnes duplicaran el seu servici i altres 20 amplien el seu horari. Com a novetat, enguany la línia 70 es reforçarà per donar connexió directa entre la plaça Espanya i la Porta de la Mar/Tetuán.

El regidor de Mobilitat Sostenible ha explicat “l’esforç” realitzat per l’Ajuntament que enguany ha incrementat en 600.000 places l’oferta de l’any passat en el mateix període festiu. Concretament, ha dit, “els dies més forts de la setmana fallera, del 15 al 19 de març, anem a oferir 3,6 milions de places en un horari continuat de 24 hores per a un total de 45.977 viatges, 10.000 més del que és habitual”.

Les 13 línies que tindran horari 24 hores a partir del dia 16 són la 9, 16, 19, 27, 28, 60, 62, 71, 72, 89, 90, 92 i 93. Altres 20 línies amplien el seu horari fins a les 00.00, la 1.00 i les 2.00. I la 79 i la 89 donaran servici des de les 2.45 hores fins a les 00.15 hores.

Pel que fa a les línies nocturnes, que dupliquen el servici, el regidor ha destacat que este es perllongarà fins a les 3.00 de la matinada. Els autobusos passaran amb una freqüència de 23 minuts i el punt d’eixida es traslladarà a la plaça d’Espanya.

La línia 25 també amplia el seu horari nocturn (del 16 al 19) perquè els veïns i veïnes tornen del centre de València. L’última eixida cap a El Palmar i El Perellonet serà a les 2.30 hores.

Com a novetat, ha anunciat el regidor, “enguany la línia 70 es reforçarà per donar connexió directa entre la plaça Espanya i la Porta de la Mar/Tetuán, els dos punts principals d’intercanvi”. Esta connexió per la porta de la Mar a la plaça Amèrica, Gran Via i fins a la plaça Espanya tindrà una freqüència de 8/9 minuts i funcionarà des de les 06:00 a les 02:30.

A este respecte, el gerent de l’EMT, Josep Enric García, que ha acompanyat el regidor Giuseppe Grezzi en la presentació del dispositiu especial de Falles, ha aclarit que durant el dies d’Ofrena els autobusos d’esta línia (la 70) no es voran interromputs pel pas de les comissions falleres en arribar a la Porta de la Mar. “Tal com hem acordat en tots els agents implicats, anem a aprofitar el carril bus habilitat a Navarro Reverter perquè els autobusos continuen entrant hi fins a la porta de la Mar i d’eixa manera, amb algunes modificacions puntuals d’algunes parades, el centre estarà més accessible amb el transport públic”.

Per últim, ha informat el regidor, “també hem reforçat la línia 95 per anar a l’exposició del Ninot a la Ciutat de les Arts i les Ciències, i la nit de la cremà tindrem més de 100 autobusos treballant per donar servici des de les 23.00 de la nit”.

INFORMACIÓ AL CARRER I EN PARADES

Tot este dispositiu estarà a l’abast de tothom”, segons ha indicat el regidor de Mobilitat Sostenible en aclarir que es repartiran 290.000 plànols informatius en dos tandes. “Ara ja estem repartint d’uns explicant els desviaments per mascletà, fins al 15 de març. A partir d’eixe dia ja eixirem al carrer amb la informació pròpia de Falles”.

A més, un total de 39 persones oferiran més de 850 hores d’atenció al client al carrer. I també es prestarà atenció telefònica. Els dies laborables de 8.00 a 21.00 hores. Els dies 11, 12, 17, 18 i 19 de 9.00 a 20.00 hores. “Este servici també s’ha reforçat enguany en 4 persones, dos per a telèfon i una en xarxes, i amb un horari d’atenció especial en WhatsAPP i Telegram”, ha conclòs el regidor que també ha recordat que hi haurà més de 1.000 cartells als carrers explicant els canvis de parada que s’actualitzaran de forma dinàmica segons canvien les situacions de les línies per ofrena i altres actes.

DEIXAR RESPOSTA