LA EMT TANCA 2017 AMB UN SUPERÀVIT D’1,8 MILIONS D’EUROS

0
116

VALÈNCIA, DILLUNS 26 DE MARÇ DE 2018

En 2017 hi hagué un increment d’ingressos de 2,98 milions per la venda de títols.

El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha acollit la presentació dels comptes generals de l’any 2017 auditats per l’empresa Ernst & Young. El resultat indica que 2017 es va tancar amb un superàvit d’1,8 milions d’euros gràcies a la bona gestió realitzada.

El volum de negoci de 2017 va ser de 44 milions, el que significa que hi hagué un total de 2,98 milions d’euros més d’ingressos per la venda de títols. En 2017, un total de 95.494.811 persones varen confiar en el sistema públic d’autobús per als seus desplaçaments per la ciutat. Eixa xifra suposa un augment del 2,32 % respecte a l’any anterior. De fet, des de l’any 2015 hi ha un augment de més de 7,5 milions de viatgers i viatgeres, un 8,02 % més en dos anys.

En termes generals hi ha una pujada de tots els títols, especialment dels nous dirigits a la població de menys edat, com l’EMT Jove. Este títol, que permet viatjar als menors de 25 anys per 25 euros al mes, passa de 760.000 validacions a les vora dos milions que en tingué al llarg de 2017 (un 38,9 % més). També el Bono Infantil, creat en 2016 per a regular l’accés gratuït dels xiquets i xiquetes al transport públic, té una crescuda molt forta, passant dels 484.000 viatges fins a més d’un milió l’any passat, més del doble. Finalment el bitllet senzill ha crescut vora un 10 % en passar de 8,79 milions de validacions a 9,66 milions en 2017.

L’informe d’Ernst & Young també destaca el control dels costos d’explotació. Tot i que hi ha un augment de vora tres milions en les despeses per a la plantilla, la contenció dels costos és possible gràcies a l’estabilitat en el preu del carburant i a la bona gestió, per exemple, en el cas de les despeses financeres, que s’han reduït.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha destacat que les xifres reforcen el projecte que es va encetar a finals de 2015 de nova gestió de l’empresa pública. “Anem pel bon camí i les xifres així ho demostren”, ha afirmat. A més, ha aprofitat per a tornar a demanar un finançament per part del govern central. “València no pot ser menys que Barcelona o Madrid i per això necessitem que ens tracten igual i que ens arriben els diners per a finançar el transport públic”, ha explicat.

Estos comptes són els primers que es fan amb el nou criteri comptable que va aprovar el Consell d’Administració seguint les recomanacions de la Sindicatura de Comptes. Així, en la formulació dels comptes de 2017, les subvencions passen a presentar-se en el compte de pèrdues i els guanys com a ingrés, en lloc de fer-ho en el patrimoni net com aportació per compensar pèrdues i dèficit d’explotació, com es venia fent fins ara.

Amb este nou criteri, el compte de pèrdues i guanys oferix, per primera vegada en molt de temps, un resultat positiu amb beneficis que es destinaran a compensar les pèrdues d’exercicis anteriors, originades en etapes anteriors.

Finalment, el Consell d’Administració ha aprovat adjudicar el contracte de manteniment del Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE) i el subministrament d’equips a Indra per un import total d’1,94 milions d’euros per als dos anys de contracte.

DEIXAR RESPOSTA