EMT PRESENTA ELS SEUS COMPTES EN LA JUNTA GENERAL D’ACCIONISTES

0
406

València, 28 de Juny de 2018

LA EMT REGISTRA UNA REDUCCIÓ DE MÉS DE 111.000 EUROS EN SERVICIS JURÍDICS EN ELS ÚLTIMS TRES ANYS

La Junta General d’Accionistes té previst aprovar els comptes de l’EMT auditats per l’empresa Ernst & Young que va tancar l’any 2017 amb un superàvit d’1,8 milions d’euros «gràcies a la bona gestió realitzada», tal com ha manifestat hui el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

El volum de negoci de 2017 va ser de 44,07 milions, el que significa que hi hagué un total de 2,98 milions d’euros més d’ingressos que en 2016 per la venda de títols. I és que en 2017, un total de 95.494.811 persones varen confiar en el sistema públic d’autobús per als seus desplaçaments per la ciutat. Eixa xifra suposa un augment del 2,32% respecte a l’any anterior. De fet, des de l’any 2015 hi ha un augment de més de 7,5 milions de viatgers i viatgeres, un 8,02 % més en dos anys.

L’informe d’Ernst & Young també destaca el control dels costos d’explotació. Tot i que hi ha un augment de vora tres milions en les despeses per a la plantilla, la contenció dels costos és possible «gràcies a l’estabilitat en el preu del carburant i a la bona gestió, per exemple, en el cas de les despeses financeres, que s’han reduït».

ESTALVI EN SERVICIS JURÍDICS
D’altra banda també cal destacar l’estalvi en servicis jurídics ja que en el període 2013-2015 les despeses vàren ser de 265.278,49 euros, i des de 2016 fins ara s’ha reduït eixa xifra fins als 154.907,85 pels mateixos servicis.


És a dir, la incorporació dels nous servicis jurídics i d’assessorament i secretaria del Consell d’Administració ha suposat un estalvi de més de 110.000 euros, «a més en un context de negociació d’un nou text del Conveni Col·lectiu i una reunificació de tots els textos que suposa que, per primera vegada l’EMT tinga un text únic que no remet a normes inclús d’abans de la democracia».
El regidor de Mobilitat Sostenible ha recordat que, «al contrari que en èpoques anteriors, esta nova direcció entrega tota la informació als membres del Consell d’Administració que ens la demanen. Amb l’accés a la documentació els consellers i conselleres poden vore com la bona gestió possibilita estalviar diners com en el cas dels servicis jurídics externs i com la legalitat és la que prima la nostra gestió del dia a dia», ha assenyalat.

AUGMENT DE TOTS ELS TÍTOLS
A l’informe d’ Ernst & Young també es fa referència a la pujada de tots els títols, especialment dels nous dirigits a la població de menys edat, com l’EMT Jove. Este títol, que permet viatjar als menors de 25 anys per 25 euros al mes, passa de 760.000 validacions a les vora dos milions que en tingué al llarg de 2017 (un 38,9 % més). També el Bono Infantil, creat en 2016 per a regular l’accés gratuït dels xiquets i xiquetes al transport públic, té una crescuda molt forta, passant dels 484.000 viatges fins a més d’un milió l’any passat, més del doble. Finalment el bitllet senzill ha crescut vora un 10% en passar de 8,79 milions de validacions a 9,66 milions en 2017.

DEIXAR RESPOSTA