EMT REFORÇARÀ EL SERVICI AMB 113 CONDUCTORS MÉS DURANT LA NIT DE SANT JOAN

0
208

Més de 200 policies s’integraran en el dispositiu especial de Protecció Ciutadana

Més de 220 persones treballaran en el dispositiu de neteja amb motiu de la celebració de la Nit de Sant Joan a les platges de la ciutat de València. L’EMT València reforçarà amb 113 conductors el seu servici, que comptarà amb una oferta especial de la línia 25, operativa tota la nit per connectar amb els Pobles del Sud, i ampliaran el seu horari i servici unes altres set línies. L’Àrea de Protecció Ciutadana ha preparat, com en anys anteriors, un dispositiu especial amb Policia Local, Bombers i Protecció Civil que comptarà amb més de 200 policies en la nit del dissabte i que garantirà la correcta circulació i controlarà que l’accés a la platja siga sense botelles de vidre.

La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València ha destacat que «la col·laboració de la ciutadania a l’hora de no portar vidres a les platges i evitar cap tipus de foc en les platges del sud és fonamental per garantir que les celebracions es realitzen amb total normalitat i seguretat». Dissabte els preparatius començaran a les platges urbanes de la ciutat amb la instal·lació de huit contenidors de gran volum per a la descàrrega dels residus netejats i recollits durant la matinada següent. A més, s’incrementarà la xifra de papereres en l’arena amb 24 unitats de depòsits metàl·lics.

Així mateix, el repartiment tradicional de llenya es realitzarà entre les 18.00 i les 20.00 hores en nou punts diferents del Passeig Marítim. S’estima que es repartiran entre 30 i 35 tones de llenya. També es distribuiran 5.000 bosses per facilitar que les persones assistents a la celebració puguen depositar els residus que generen. En total, en estos preparatius treballaran més d’una vintena d’operaris per a les tasques de repartiment de llenya i bosses, la instal·lació de bidons metàl·lics, etc.

A partir de les 4 de la matinada es posarà en marxa el dispositiu de neteja amb 172 persones i diversos vehicles. Fins a 120 operaris treballaran en l’arena per netejar i recollir cendres, residus i papereres. Les tasques s’abordaran des de quatre fronts diferents (des de l’espigó, junt a l’emissari i uns altres dos en les línies delimitades d’inici de zona de foc, a l’altura de la bibliomar del Cabanyal i de la posta sanitària 1, de la Malva-rosa). També hi haurà tres tractors amb netejaplatges, un netejaplatges manual, un vehicle recol·lector, 10 pales mecàniques, set agranadores mecàniques al passeig i 13 operaris de suport, tres cisternes per a la neteja amb aigua del passeig (a partir de les 5.00 hores), tres camions per al trasllat de contenidors i residus i una furgoneta. Cinc inspectors controlaran i coordinaran tot el dispositiu des de les 4.15 hores.

«L’objectiu és finalitzar els treballs entre les 8.00 i les 8.30 hores. A més, afegirem com sempre un reforç el dia 25 per als dispositius habituals de neteja manual de l’arena i de neteja viària i de jardins, amb un total de 34-35 operaris en l’arena i tres netejaplatges entre les 6.00 i les 11.45 hores, primer en l’arena i després al passeig i als seus jardins», ha explicat la regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, qui ha destacat que enguany s’espera una gran afluència de gent en caure en dissabte la celebració i per això ha fet «una crida a la col·laboració de totes les persones que s’acosten a les nostres platges» i ha assenyalat que «la coordinació amb la Policia Local és fonamental perquè el dispositiu oferisca uns resultats òptims».

MÉS DE 200 POLICIES

En eixe sentit, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat el dispositiu especial de la Nit de Sant Joan, en el qual intervé Policia Local, Bombers i Protecció Civil. «Més de 200 policies actuaran en la nit del dissabte per garantir la correcta circulació i per fer els controls d’accés a la platja, perquè com en els últims anys està prohibit l’accés amb botelles de vidre i és el propi Ajuntament qui servix la llenya en el passeig», ha exposat Menguzzato, qui ha recordat que serà la Policia Local «qui exercirà eixe control per garantir la seguretat de tots i totes i que no tinguem ni claus ni vidres en l’arena, ja que l’objectiu és que la gent ho passe bé i que no hi haja ferits ni problemes en eixa nit».

Donat que està prohibit portar vidres a les celebracions de Sant Joan s’estima que l’ús d’envasos i gots de plàstic serà majoritari. Per aprofitar esta circumstància es desenvoluparà una nova edició de la campanya ‘Ara pots pujar el reciclatge’ entre les 18.00 hores de la vesprada i les 23.00 hores de dissabte per fomentar el reciclatge. Hi haurà tres punts de reciclatge distribuïts al passeig, davant de la zona de fogueres. Les persones que hi participen obtindran tiquets per participar en el sorteig d’una bicicleta, com en les edicions anteriors.

PLATGES DEL SUD

Pel que fa al dispositiu previst per a les platges del sud, on cal recordar que està totalment prohibit fer fogueres per l’afectació que poden tenir al Parc Natural de l’Albufera, l’horari d’inici serà a les 4.30 hores i es preveu acabar-lo vora les 10.30 hores. Hi participaran 51 persones. 39 operaris i 9 conductors treballaran en la neteja manual i amb camions, tractors i agranadores. A banda, hi haurà tres inspectors.

La regidora Soriano ha demanat la col·laboració total de la ciutadania per evitar cap risc d’incendi en les celebracions a les platges que hi ha entre Pinedo i el Perellonet i ha confirmat que també hi haurà un reforç del dispositiu habitual de neteja els dies 25 i 26 de juny.

ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

Pel que fa a l’assistència sanitària, hi haurà cinc postes obertes a les platges urbanes. La número 2 (Cabanyal) estarà oberta de forma ininterrompuda de 10.30 a 5.00 hores, mentre que la 1 (Malva-rosa), 3 i 4 (Cabanyal) donaran servici de 21.00 a 5.00 hores i la posta de Pinedo ho farà des de les 21.00 fins les 3.00 hores.

Durant la Nit de Sant Joan hi haurà treballant 65 efectius de Creu Roja: 48 socorristes sanitaris, huit conductors d’ambulància, cinc infermers, dos metges i dos coordinadors. L’hospital de campanya se situarà a l’esplanada de l’escultura dels dofins i hi haurà dos ambulàncies de suport vital avançat, tres de suport vital bàsic, tres vehicles d’intervenció ràpida i un altre de coordinació.

«Un any més, agraïm l’esforç de tot el personal de Creu Roja per vetlar per la seguretat dels milers de valencians i valencianes que disfrutaran de la Nit de Sant Joan en les nostres platges», ha explicat Soriano.

DISPOSITIU D’AUTOBUSOS D’EMT VALÈNCIA

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) també reforçarà amb 113 conductors la seua oferta durant la Nit de Sant Joan per facilitar la mobilitat de milers de persones. Hi haurà un servici especial de la línia 25 per connectar tota la nit el centre de la ciutat amb el Palmar i el Perellonet. A més, les línies 25, 32, 92, 93, 95, 98 i 99 ampliaran el seu horari i donaran servici tota la nit.

S’oferiran així autobusos durant tota la nit en eixes línies per facilitar l’arribada a les platges i la tornada al llarg de tota la matinada. L’increment de conductors i conductores és major que el de l’any passat (15 més en total). Això suposa que des de les 17.00 hores de dissabte fins a les 7.00 hores s’oferiran un total de 188.000 places addicionals. A més, en coincidir Sant Joan amb cap de setmana es continuaran els reforços en línies com la 25 fins al migdia de diumenge.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha fet una crida a totes les persones que s’apropen a celebrar la Nit de Sant Joan perquè deixen el cotxe particular en casa i aposten per la mobilitat sostenible i pel seu transport públic. «El millor per gaudir d’eixa nit és anar a prop de la mar passejant, en bici o en transport públic, per això vull agrair l’esforç que es farà des de l’EMT i la bona feina que desenvolupen cada 23 de juny els seus conductors i conductores perquè la festa puga discórrer amb normalitat».

El dispositiu especial de l’EMT començarà a les 18.00 hores del divendres 23 de juny i acabarà a les 7.00 hores del matí següent. En un primer moment, fins a les 1.30 hores, es reforçaran set línies (L25, L32, L92, L93, L95, L98 i L99) per facilitar el desplaçament cap a la platja. Des de les 1.30 i fins les 7.00 hores el reforç servirà per possibilitar l’eixida de les platges cap als barris de la ciutat. A banda de l’oferta contínua d’estes set línies, també es reforçarà el servici en el seu horari normal de les línies 19 i 31, que tindran una freqüència millor.

Com a novetat, des de les 18.00 hores, les línies L93 i L98, canviaran el seu final per arribar fins al final del Passeig Marítim, en el límit amb la Patacona. Així es facilitarà la distribució de les persones que vulguen anar a qualsevol punt de les platges urbanes.

D’altra banda, el servici especial de platja al Perellonet i al Palmar amb la línia L25 tindrà un servici continuat fins a les 15.30 hores del diumenge. D’eixa manera, el dia 24 a partir de primera hora del matí, EMT continuarà amb el seu reforç del servici en els dos sentits.

També, per tercer any consecutiu, es recupera el servici d’assistència especial amb dos autobusos a les persones que tenen greus problemes de mobilitat. Amb este servici es possibilitarà que puguen anar des dels seus domicilis particulars fins a la platja, des d’on retornaran a partir de les 1.00 hores.

AFECCIONS AL TRÀNSIT

Davant l’alta afluència d’assistents a la Nit de Sant Joan a les platges de les Arenes, Malva-rosa i el Cabanyal, sempre segons la densitat del trànsit i a criteri de la Policia Local, a partir de les 16:00 hores es faran talls en els accessos a les platges en tot l’eix del carrer del Dr. Lluch i el carrer de Cavite, des de la plaça de l’Armada Espanyola fins al límit amb la Patacona. Mentre que a les 21:00 hores podrien ampliar-se els talls en l’eix que va des del carrer d’Eivissa, passant per Menorca, Serradora, Lluís Peixó fins a l’Enginyer Fausto Elio.

En l’encreuament de l’avinguda del Port amb Serradora, els talls cap a les platges seran permeables per a l’EMT, veïns i taxis i s’establiran carrils exclusius, amb cons, per a l’EMT. Passarà el mateix a l’encreuament entre Menorca i l’avinguda de les Balears, on únicament podran continuar per Menorca cap a Serradora els veïns, EMT i taxi. El tall serà total en l’avinguda dels Tarongers amb la rotonda de Lluís Peixó, en sentit cap a la platja.

Des del Centre de Gestió del Trànsit, es recomana l’ús de bicicletes o bé d’EMT i Metrovalencia, que establixen un servici especial per a esta nit de 17:00 a 5:00 hores, per accedir a les platges. També hi ha servici especial d’EMT cap a les platges de Pinedo, Saler i Perellonet, de 17:00 a 3:00 hores.

DEIXAR RESPOSTA