EMT ESTRENA EMTV, AMB INFORMACIÓ D‘ACTUALITAT I D‘INTERÉS PER ALS I LES USUÀRIES DEL SERVICI, I CONEXIÓ WIFI GRATUÏTA

0
210
VALENCIA 2018-07-12 El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, presenta noves innovacions tecnol˜giques per a la flota d'autobusos de l'EMT. Plaa de l'Ajuntament (a l'autobœs de l'EMT).

VALÈNCIA, DIJOUS 12 DE JULIOL DE 2018

Giuseppe Grezzi ha presentat este nou canal amb el qual l’empresa de transport ingressarà 1,2 milions d’euros per publicitat

Els autobusos de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) disposen d’unes noves pantalles per oferir informació de servici i continguts de l’actualitat local a qui es desplaça en este mitjà públic. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha presentat hui este nou sistema de comunicació que, a més, implica conexió wifi gratuïta.

«Este canal de televisió, anomenat EMTV, ens dóna la possibilitat d’informar de la ruta, de les parades i de tota la informació relativa al recorregut com ara el temps d’espera previst per a les línies que estan connectades, o els desviaments programats en temps real o les incidències puntuals que sorgixen, per exemple, en Falles», ha destacat el regidor en explicar que, d’altra banda, en la part dreta de la imatge es donarà informació local de la ciutat, on tindrà molta importància l’agenda cultural i les noticies que afecten als valencians i valencianes.

«A més, el nou software permetrà inserir imatges i vídeos de diferents formats», ha afegit Giuseppe Grezzi, qui també ha considerat la grandària dels monitors, «de 29 polsades ultrawide, amb una resolució d’imatge molt millor que l’existent fins el moment». D’esta manera l’edil, que ha estat acompanyat pel gerent de l’EMT, Josep Enric García, ha recordat que el contracte per oferir informació als autobusos de l’EMT no eixia a concurs des de l’any 1997.

EMT INGRESARÀ MÉS DE 1,2 MILIONS D’EUROS PER PUBLICITAT

En eixe acord, que sustentava el conegut Canal Bussi, el proveïdor assumia tot el contracte, tant la instal·lació i manteniment com la creació de continguts i publicitat, i EMT València rebia un 50% del benefici net abans d’impostos en cas de ser positiu. «Les conseqüències d’aquesta fórmula van ser que els costos de la instal·lació, el manteniment, els continguts i la publicitat eren elevats i la qualitat es ressentia, perquè no comptaven amb empreses especialistes de cada àrea».

«Així mateix, les condicions del contracte impossibilitaven la renovació d’equips i el sistema comptava amb una edat mitjana molt elevada i moltes incidències de funcionament, i EMT mai va rebre cap ingrés de publicitat», segons ha aclarit el gerent d’esta empresa.

Josep Enric García ha explicat que el nou contracte s’ha dividit en 2 àrees: una encarregada de la instal·lació i el manteniment, i un altra de la publicitat, «de manera que EMT s’ha assegurat comptar amb especialistes en cada aspecte, la qual cosa es reflectirà en el cost, en la qualitat i en els ingressos».

La inversió de la renovació del canal de TV a bord del bus i la posada en marxa de la wifi gratis a bord ha sigut de 968.000 euros durant els 4 anys de durada del contracte d’instal·lació i manteniment. Pel que fa a l’adjudicació dels continguts publicitaris del canal suposa un cànon anual mínim de 204.000 euros o d’un variable segons la facturació del 65%.

Amb estes dades, la previsió de l’empresa adjudicatària (Trobada Urbana SL) és facturar 1.935.000 euros, i EMT València ingressarà 1.257.750 euros, «és a dir, els ingressos per publicitat superaran en vora 290.000 euros als costos del projecte, la inversió per a la renovació del canal TV no només aportarà molts beneficis a les persones usuàries, sinó que no suposarà cost per a l’empresa ni la ciutat», han afegit els responsables de l’Empresa Municipal de Transport.

«Des de hui, segons ha informat el regidor, hi ha instal·lades 12 televisions i la resta, unes 600 en total (repartides entre els 497 autobusos de la flota, ja que els articulats en portaran dos) s’hi aniran instal·lant al llarg dels mesos d’agost i setembre. «Amb este nou sistema de televisió, EMT València entra al segle XXI de la innovació tecnològica pel que fa a la comunicació amb les persones usuàries del bus. Les possibilitats de comunicar-nos amb elles, són espectaculars i les anirem coneixent dia a dia», ha conclós.

DEIXAR RESPOSTA