LES MASCOTES PODRAN VIATJAR EN ELS AUTOBUSOS d’EMT VALÈNCIA

0
933

A partir del pròxim any 2019, sempre amb la teua mascota!

Després de centenars de peticions, els ciutadans i ciutadanes que tinguen un animal de companyia podran viatjar amb ella en els autobusos urbans de les línies d’EMT València.

Per a això, les mascotes hauran d’anar en un transportet i no suposar un perill o molèstia per a la resta d’usuaris. A més, els animals de companyia, igual que la resta de pasatgers/eres, hauràn de tindre un carnet acreditatiu.

Dubtes respecte d’això? Pren nota!

Quines condicions ha de complir la meua mascota per a viatjar amb EMT València?

A més d’estar en possessió del carnet acreditatiu, has de col·locar la teua mascota en un transportet que no excedisca estes mesures: 45cmx35cmx25cm. Durant tot el trajecte has de responsabilitzar-te del teu animal de companyia i, en cap cas, podràs obrir el transportet durant el viatge. Cal mencionar que el transportet en el que viatge el teu animal estarà col·locat en la teua falda o als teus peus. Així mateix, el teu animal haurà d’estar en perfectes condicions higienicosanitàries.

La meua mascota ha de pagar bitllet?

Els animals domèstics no han de pagar bitllet però sí que han d’estar en possessió del carnet EMT Mascota, el qual hauràs de validar al pujar a l’autobús.

Quantes mascotes poden viatjar en un autobús?

Sempre que l’espai de l’autobús ho permeta, podran accedir un màxim de tres animals de companyia per autobús. Els usuaris amb mascota hauran d’accedir sempre per la porta davantera.

Qui decidix si la meua mascota puja a l’autobús?

Tant l’inspector/a com el conductor/a són els que tenen la potestat d’impedir l’accés o demanar que s’abaixe de l’autobús en circumstàncies determinades que puguen afectar la seguretat del passatge o a la seua salut. No obstant això, sempre haurà d’haver-hi una justificació.

Qui es responsabilitza de la meua mascota en cas d’accident o incident?

Si durant el trajecte succeïra algun esdeveniment desafortunat, tu com a amo de l’animal eres el responsable i hauràs d’assumir les conseqüències derivades.

I si algun passatger/a se sent incòmode /a amb la meua mascota?

En este sentit, sempre prevaldrà l’humà. Per això, en el cas que algun passtger/a estiga incòmode/a a l’haver de compartir espai amb una mascota, hauràs de canviar d’ubicació en l’autobús per a no ocasionar molèsties.

Què succeïx si per mascota tinc un animal exòtic, verinós o potencialment perillós?

En este cas, ho sentim però no podràs viatjar en bus amb l’animal.

Casos especials: gossos guia i animals terapèutics

Si sempre t’acompanya un gos guia podràs accedir amb ell al bus, sempre que ports amb tu la cartilla identificativa. No obstant això, hi ha un límit de 2 gossos guia per autobús, encara que es pot ampliar en funció de situacions i necessitats del servici.

De la mateixa manera, si per necessitats de salut necessites viatjar junt amb un animal terapèutic pots sol·licitar formar part d’este programa en qualsevol de les nostres oficines d’Atenció a la Ciutadania. No oblides que et demanaran la documentació pertinent i el teu cas es tractarà de forma personalitzada.

Este títol personal i intransferible té un període de validesa bianual i no té límit de viatges. El preu de la targeta personal recarregable és de 5 euros i per a obtindre, hauràs de presentar estos documents:

– Formulari de sol·licitud degudament omplit

– Cartilla acreditativa del veterinari (amb menys d’un any d’antiguitat) en la que s’especifique que l’animal està en perfecte estat i amb totes les vacunes obligatòries

– Foto grandària carnet de l’animal on se li reconega. Una vegada la targeta de transport deixe d’estar en període vàlid, pots tornar a renovar-la presentant novament tota la documentació.

Si estàs interesat/da a viatjar amb la teua mascota en l’autobús, pots obtindre la teua targeta EMT Mascota en les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, on durant els pròxims dies es donarà tota la informació d’inici de campanya d’alta de títols.

DEIXAR RESPOSTA