L’AJUNTAMENT AUTORITZA EL REFINANÇAMENT DEL DEUTE DE L’EMT PER ESTAVIAR 750.000 EUROS

0
162

VALÈNCIA, DILLUNS 17 DE DESEMBRE DE 2018

Les tarifes d’este servici es congelen per segon any consecutiu

El Ple municipal autoritzarà el pròxim dijous a l’Empresa Municipal de Transport (EMT) perquè concerte un préstec de 6,55 milions d’euros per refinançar un altre crèdit de la mateixa quantitat pendent. D’esta manera, les arques públiques s’estalviaran 750.000 euros en despeses financeres fins al venciment d’este préstec, al juliol 2024. Així s’ha acordat hui a la reunió de la Comissió d’Hisenda, sessió en què també s’han aprovat les tarifes pròpies dels servicis de transport urbà de viatgers. Estes s’aplicaran a partir de l’1 de gener i, per segon any consecutiu, es mantenen els preus que abona la ciutadania.

El refinançament del deute de 6.550.000 euros, quantitat que substitueix l’anterior crèdit sindicat suposa que l’EMT passarà de pagar un 4,25% d’interessos a un 0,484%. Este estalvi s’afegeix al ja obtingut després del refinançament de 2017, on es rebaixaren les despeses financeres en 1.509.000 euros. «En total, ja són 2.260.000 euros els que s’han estalviat en despeses financeres amb el Govern de la Nau», ha explicat hui el regidor de Mobilitat Sostenible i President de l’EMT, Giuseppe Grezzi.

El regidor ha valorat molt positivament «l’esforç de l’Ajuntament per reduir el deute en els seus comptes generals, així com en les empreses públiques com l’EMT» ja que «ens importa, i molt, fins a l’últim cèntim d’estalvi de diners públics».

L’esmentada operació de refinançament es contractarà amb Bankia, una de les entitats bancàries que, sindicada amb altres tres (el Banc Santander, el BBVA, i Caixabank), va signar l’anterior préstec amb l’Ajuntament.

CONGELACIÓ DE LES TARIFES DE L’EMT

D’altra banda, el Ple també acordarà dijous el preu que abonaran els usuaris i les usuàries de l’EMT, «que no hauran de pagar més pels seus desplaçaments l’any vinent». De fet, els preus es mantindran congelats per segon any consecutiu, de manera que títols com el bitllet senzill o el bonobús continuaran costant el mateix que en l’actualitat, 1,50 i 8,50 euros, respectivament. Grezzi ha assenyalat «el nostre compromís amb unes tarifes que han de permetre a qualsevol persona fer ús del transport públic en la nostra ciutat, amb abonaments especials per a les situacions econòmiques més complicades».

DEIXAR RESPOSTA