L’EMT CONSOLIDA LA TRANSPARÈNCIA I L’ESTALVI ECONÒMIC EN AUGMENTAR LES LICITACIONS UN 971 PER CENT

0
200

VALÈNCIA, DILLUNS 3 DE DESEMBRE DE 2018

El servici de contractació ha tret enguany 27 noves licitacions en obert

El departament de contractació de l’Empresa Municipal de Transport de València (EMT) funciona «a ple rendiment» després de la seua creació a l’any 2016. Això ha suposat que isqueren a concurs licitacions que feia anys que no eixien, el que ha comportat un estalvi per a l’empresa. En 2018 han eixit a concurs públic obert un total de 27 contractes (77 des de la seua posada en marxa), mentre que en l’anterior etapa només nou contractes passaren pel Consell d’Administració de l’EMT.

Amb estes licitacions, l’EMT continua amb la seua política de traure a concurs tots els contractes «per a dotar d’una major transparència a l’empresa després d’anys d’obscurantisme». De fet, des de la creació en 2016 de l’Àrea de Control Intern i Transparència que s’ocupa de la contractació, s’han tret a concurs 77 licitacions, amb les «conseqüents millores tant econòmiques com tècniques per a l’EMT». El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha valorat molt positivament les xifres pel que suposa per a l’empresa. «Si es fa un concurs públic es presenten més ofertes i això comporta que hi haja competició i, per tant, millors ofertes, amb el benefici consegüent evident per a l’EMT», ha explicat.

Grezzi ha fet estes declaracions després del Consell d’Administració de l’EMT on s’ha aprovat la compra de 12 nous autobusos híbrids. «La compra d’estos autobusos, junt a les noves contractacions de personal i l’aposta de l’Ajuntament per l’empresa pública, acabant amb el seu deute històric, són les proves de la bona salut de l’EMT, que es veu reflectida en l’augment d’usuaris i usuàries que en setembre era del 0,43 %, amb 300.706 validacions més que en 2017», ha conclòs.

MENYS ABSENTISME

L’EMT també ha aconseguit un canvi de tendència en l’absentisme des del mes d’agost al reduir les hores d’absència de la seua plantilla. Esta reducció es produïx després de l’acord entre la direcció d’empresa i els representants dels treballadors i treballadores que varen pactar un increment econòmic lligat a la productivitat. És a dir, el personal cobrarà un complement sempre i quan el seu nivell d’absentisme estiga per baix del 8 %.

D’altra banda també hi ha hagut una reducció del 26 % de les hores extres respecte a l’any 2017 gràcies a les contractacions que s’han fet en els últims mesos. En tot l’any s’han contractat 94 persones, 87 d’ells conductors i conductores. Finalment, 129 persones han fet al llarg d’enguany un curs formatiu.

MÉS VIATGERS I VIATGERES PER A LA MARATÓ

D’altra banda, EMT també ha donat a conéixer el resultat sobre viatgers i viatgeres en el dia de la Marató. Un total de 94.640 persones varen triar els autobusos rojos per a fer els seus desplaçaments el diumenge, el que suposa un 8,4 % més que en la marató de 2017.

Entre les línies més usades destaquen la L99 i L95 amb 10.318 i 6.938 usuaris i usuàries, un 53,9 % i un 39,8 % més que en 2017, respectivament.

DEIXAR RESPOSTA