MOBILITAT SOSTENIBLE TANCA 2018 AMB MILLORES EN PROP DE 200 PARADES D’AUTOBÚS DE L’EMT

0
116

VALÈNCIA, DIMECRES 19 DE DESEMBRE DE 2018

Les dos darreres que s’han sumat a la llista de parades adaptades s’estan instal·lant al carrer de Molinell

Amb les obres ja en marxa de les noves parades d’autobús de l’EMT al carrer de Molinell, el servici de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València tanca l’any 2018 amb l’execució i l’inici de millora de prop de 200 parades. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat que «es tracta d’un treball enorme condicionat en bona part per l’incompliment de l’anterior administració local dels diferents Reials Decrets del 2007 i 2013 de condicionar parades, que ni tan sols s’havien posat en marxa al tancament de la passada legislatura».

El regidor ha indicat que tot eixe treball, junt amb la resta de projectes que ha anat desenvolupant Mobilitat Sostenible en els últims tres anys, «s’ha hagut de posar en marxa des de zero». En els últims mesos —seguint el que s’establix en l’Ordre del Ministeri d’Habitatge 561 del 2010— s’ha posat en marxa la millora de l’accessibilitat de 169 parades d’EMT en cinc districtes de la ciutat mitjançant un projecte en el qual s’inclou únicament la instal·lació de paviment botonat i acanalat. Esta mateixa setmana s’han completat els treballs als districtes de l’Eixample, Pobles de l’Oest i Pobles del Sud, en un total de 106 parades.

No obstant això, les noves plataformes al carrer de Molinell formen part del treball de creació de noves parades, començat amb les tres que recentment es van crear al carrer de Fra Juníper Serra. En el cas de Molinell, s’adeqüen les plataformes a la plena seguretat de vianants i ciclistes, perquè el carril bici ha passat a situar-se per darrere de la marquesina. Els treballs es coordinen, a més, amb l’ampliació de la vorera de la cantonada amb el carrer de la Maçanera. La creació i millora de les plataformes permet un accés directe, segur i adequat a totes les persones usuàries en les seues entrades i eixides de l’autobús, ja que el vehicle pot acostar-se a la parada salvant l’espai insegur que es queda entre la vorera i l’autobús.

De la mateixa manera, dins del Projecte de Millora d’Accessibilitat, que també inclou la instal·lació de paviment botonat i acanalat per a l’adequada i segura mobilitat de les persones amb algun grau d’invidència, en els últims dos mesos i mig el servici de Mobilitat Sostenible ha procedit a l’establiment de noves plataformes en set parades de l’EMT, l’ampliació i millora d’unes altres nou i la supressió de quatre parades que ja no estaven en ús.

Les plataformes noves són les de les parades dels carrers d’Alcàsser (números 9 i 54), Arquitecte Segura de Lago, 28; avinguda d’Ausiàs March, 104; carrer de les Barraques del Figuero, 2; Filipines, 35; Gran Via de les Germanies, 45, i avinguda de Jesús Morante Borràs, 155. Mentrestant, les altres millores s’han executat a l’avinguda del Cid, 41; el passeig de l’Albereda, 1; avinguda de Manuel de Falla amb Mestre Rodrigo i amb la plaça del Professor López Ibor, carrer de la pianista Empar Iturbi amb l’avinguda d’Ausiàs March, carrer dels Carters amb Calvo Acacio, carrer del Doctor Rafael Bartual amb l’avinguda de les Tres Creus, carrer de Pedreguer amb Juan Ramón Jiménez i a l’avinguda de Blasco Ibáñez número 50.

«Recuperar el temps perdut després d’anys ignorant les lleis per part dels anteriors gestors municipals està sent una labor molt àrdua, perquè hi ha molts fronts que abordar», ha apuntat Grezzi sobre la millora en la xarxa de parades de l’EMT. «No obstant això, tot l’equip de persones que integren el servici de Mobilitat s’ha deixat la pell durant els darrers tres anys per posar la ciutat al dia i compatibilitzar-lo amb les millores que estan fent de València una de les ciutats ineludibles a l’hora de parlar a Espanya i Europa de millores en matèria de mobilitat sostenible», ha conclòs.

DEIXAR RESPOSTA