L’EMT OFERIRÀ UN ABONAMENT ESPECIAL PER ALS DIES GRANS DE FALLES A UN PREU ÚNIC DE 10 EUROS

0
627
Grezzi durante la rueda de prensa para presentar las novedades de la eme en falaz.

VALÈNCIA, DIMARTS 26 DE FEBRER DE 2019

Tota la informació sobre el dispositiu festiu de transport estarà disponible en la web www.falles.emtvalencia.es, a partir de l’1 de març

L’Empresa Municipal de Transport, EMT, oferirà un abonament especial per als dies grans de les Falles, que permetrà desplaçar-se per la ciutat al preu únic de 10 euros més el cost de la targeta. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha anunciat hui les novetats de la campanya d’enguany, en la qual l’empresa oferirà un total de 3,5 milions de places per als dies grans de les festes.

El nou abonament personal, EMT Falles, es podrà utilitzar sense límit des del 15 de març fins a la matinada del dia 20. Tal com ha explicat el regidor Grezzi, este abonament faller facilitarà la mobilitat sostenible dins de la ciutat durant els dies festius. El títol (que tindrà un preu de 10 euros més el cost de 2 euros de la targeta en si) es podrà reutilitzar posteriorment per a carregar altres títols d’EMT. La seua adquisició es podrà fer als punts de venda habitual i a les oficines d’atenció a la ciutadania a partir del divendres 8 de març.

«D’esta manera –ha assenyalat el delegat de Mobilitat- l’EMT adapta el seu dispositiu a la situació especial que viu la ciutat durant les Falles», i que afecta a la ubicació de les parades, freqüències de pas i oferta de places. En total, del 15 al 19 de març l’EMT oferirà prop de 3,5 milions de places en horari continuat de 24 hores i en 13 línies, la qual cosa es traduix en un total de 45.000 viatges (10.000 més de l’habitual) i quasi 28.000 hores de treball, que es repartixen en 3.732 jornades laborals. El regidor Grezzi ha fet una crida «a la responsabilitat i el civisme de les persones, ciutadania i visitants, perquè col·laboren en la bona marxa del dispositiu: respectant el carril-bus, els corredors de pas de les llançadores, els talls de carrers… i tractant, en la mesura que siga possible, de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat eixos dies».

Les 13 línies que tindran horari de 24 hores a partir del dia 16 són la 9, 16, 19, 27, 28, 60, 62, 71, 72, 89, 90, 92 i 93. Les línies 79 i 80 només pararan de 00.00 a 2.30 hores, i altres 15 línies amplien el seu horari fins a les 00.00, la 1.00 i les 2.00 hores. D’altra banda, les línies nocturnes (que donen servici fins a les 3.00 de la matinada) dupliquen servici entre els dies 15 al 19. Tindran una freqüència de 23 minuts, i el seu punt d’eixida es traslladarà a la plaça d’Espanya.

La línia 25 també amplia el seu horari nocturn (del 16 al 19). L’eixida des de València cap al Perellonet de les 21.00 es doblega: a les 20.40 i a les 21.10 hores; i el mateix des del Perellonet cap a València de les 22.00, que es duplica: a les 21.35 i a les 22.15 hores. L’última eixida cap al Palmar i El Perellonet serà a les 2.30 hores. A més, com és habitual, en cap de setmana es reforcen tant la línia 95 com les línies 13, 19, 35, 89, 90, i 99 que arriben a l’Exposició del Ninot, a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Per segon any consecutiu, la línia 70 també es reforçarà per donar connexió directa entre la plaça d’Espanya i la Porta de la Mar/Tetuan els dies 16 al 19. Es preveu una freqüència entre 8 i 9 minuts des de les 06.00 a les 02.30 hores. Quant a la Nit de la Cremà, hi haurà més de 100 autobusos treballant per donar servici des de les 23.00 hores, i s’ampliarà l’horari de les línies 8 i 11 (fins a les 1.00); les línies 31, 35, 79, 80 i 99 (fins a les 2.00) i línies 4, 6, 14, 67, 70 i 81 (fins a les 2.30 hores).

EL DISPOSITIU PER A LA MASCLETÀ

El director-gerent de l’EMT, Josep Enric Garcia Alemany ha explicat que cada dia, durant la mascletà, es crearà un gran punt d’intercanvi en la zona de Porta de la Mar-Tetuan, amb huit punts de parada per a un total de 31 línies. A més, García Alemany ha destacat que l’EMT disposarà d’un carril segregat al carrer de Sant Vicent fins a la plaça de Sant Agustí per tal de facilitar l’accés al centre, i un altre en l’avinguda de Pius XII per a facilitar el gir a l’avinguda del General Avilés. D’altra banda, el veïnat de Fonteta, Malilla i Monteolivet veuran afavorida la seua connexió amb el centre amb les línies 7 i 8, i s’evita el túnel de la Gran Via Germanies.

En conjunt, les línies començaran a realitzar desviaments de la seua ruta habitual a partir del dia 16. Seran igual que els establits per a la mascletà, excepte les jornades de l’Ofrena, en les quals les línies de Porta de la Mar-Tetuan es desplaçaran cap a la Ciutadella. A més, l’aparcament Mercat Central-Centre Històric estarà obert fins al tall general per l’Ofrena, i des d’eixe moment només podran passar els vehicles abonats o residents. Tota la informació quedarà recollida i a la disposició de la ciutadania en el nou portal web www.falles.emtvalencia.es, a partir de l’1 de març.

Enguany, com a novetat, EMT llançarà una revista informativa amb una tirada de 100.000 exemplars. A més, es repartiran 340.000 plànols informatius, i un contingent de 48 persones oferiran més de 2.600 hores d’atenció a la clientela a peu de carrer (un 19% més que en 2018). Finalment, l’OAC oferirà atenció telefònica de l’11 al 15 de març de 8.00 a 21.00 hores i del 16 al 19 de març de 9.00 a 20.00 hores, incloent festius.

DEIXAR RESPOSTA