EL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ D’EMT APROVA ELS COMPTES ANUALS AMB 540.000 EUROS DE BENEFICIS

0
150

VALÈNCIA, DIMECRES 27 DE MARÇ DE 2019

L’import net de negoci ha sigut de 47,36 milions d’euros front als 44,06 de l’exercici anterior

El Consell d’Administració d’EMT ha aprovat en la sessió ordinària d’este dimecres els comptes anuals de l’empresa. Segons les xifres auditades per Ernst&Young, s’ha tancat l’any amb un benefici per damunt del pressupostat de 540.000 euros.

L’import net de negoci ha sigut de 47,36 milions d’euros front als 44,06 de l’exercici anterior, amb un resultat de l’exercici positiu en 3,75 milions d’euros, dels quals 3,2 milions d’euros es dediquen a retornar el crèdit sindicat que EMT tingué que sol·licitar en 2014 per a fer front a l’infrafinançament per part de l’Ajuntament entre 2007 i 2014. En el apartat de despeses, hi ha un augment respecte de l’any passat, de 79.59 milions a 82.18 milions, fruit del nou Conveni Col·lectiu i de la recuperació salarial del que la plantilla va perdre en l’any 2012.

Es tracta del tercer any consecutiu que EMT acaba amb resultats positius, i ja acumula beneficis de més 1,5 milions d’euros. Cal recordar que de 2007 a 2014 es va generar un dèficit de més de 33 milions d’euros i això va provocar la demanda del crèdit sindicat que encara s’està retornant.

Els altres fets principals a nivell econòmic són que hi ha un augment del 41% de l’actiu no corrent per la compra d’autobusos. També hi ha una millora de més de 10 milions del patrimoni net gràcies a les aportacions de l’Ajuntament de 5,8 milions d’euros i de 4,8 milions pels resultats de l’exercici 2017. D’esta manera, el patrimoni de l’empresa és positiu, una situació que no es donava des de l’any 2003.

RESULTAT DE L’ACTIVITAT

Tots estos resultats econòmics s’han aconseguit al mateix temps que s’ha produït una pujada (també per tercer any consecutiu) del número d’usuaris i usuàries. En 2018, el número de validacions va ser de 96,13 milions, front a les 95,49 de 2017, un 0.67% més. Això va suposar una pujada de 730.842 euros en els ingressos per venda de títols.

Els ingressos per publicitat exterior i marquesines varen ser de 1,53 milions d’euros, el que suposa 150.000 més que l’any anterior, és a dir, una pujada de l’11%. D’altra banda, per primera vegada s’ha publicat l’informe no financer on es detallen les activitats de la societat fora dels detalls financers habituals, il·lustrant el comportament de l’empresa com el model de negoci, la gestió de riscos, la luita contra la corrupció, els drets humans, recursos humans, subcontractació, gestiço ambiental, etc…

DEIXAR RESPOSTA