L’AJUNTAMENT APROVARÀ LA PARADA A DEMANDA PER A DONES ALS AUTOBUSOS NOCTURNS DE L’EMT

0
136

VALÈNCIA, DIJOUS 19 DE SETEMBRE DE 2019

El nou reglament de l’EMT passarà dilluns per la Comissió d’Urbanisme abans de la seua aprovació definitiva en el ple d’este mes.

El nou reglament de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) avança cap a la seua aprovació definitiva, prevista per al Ple municipal d’este mes de setembre. Prèviament, després de més d’un any de tramitació i aportacions de la ciutadania, els grups polítics i diferents associacions i entitats de la ciutat, el text arribarà el dilluns que ve, dia 23, a la Comissió d’Urbanisme.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que el reglament actual de l’EMT es va aprovar al juliol de 2005 i ha explicat que era necessària la seua adaptació a la realitat actual de l’empresa pública atés que “s’ha quedat obsolet en diversos aspectes”. Per exemple, el nou reglament recollirà els diferents tipus de títols que abans no estaven inclosos, a més de “millorar els drets tant de conductors i conductores com de les persones usuàries”.

Grezzi també ha destacat que després de mesos de treball amb el nou reglament “per fi podem tindre el marc normatiu que necessita l’empresa pública i la ciutat. Volem fer el millor reglament que puga tindre l’EMT i que vaja en paral·lel amb l’empresa moderna que ha de ser el centre de la mobilitat a la nostra ciutat”.

PARADES A DEMANDA

Entre les principals aportacions del reglament està la possibilitat de fer peticions de parada a demanda. Amb este canvi es vol donar la possibilitat que l’autobús puga parar en un lloc diferent a les parades habituals per qüestions de seguretat per a les persones usuàries.

El reglament és el marc que permetrà eixes parades i EMT haurà de desenvolupar una norma que regule l’articulat. La idea és començar amb un projecte pilot en les línies nocturnes que són on hi ha més demanda d’este servici i es pot actuar de manera més immediata.

Com està àmpliament demostrat, les dones som les principals usuàries del transport públic i per tant les primeres beneficiàries de qualsevol millora que es realitze en el servici”, ha apuntat la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, referent a una mesura la importància de la qual subratlla per “demostrar la sensibilitat de l’administració en valorar i atendre una necessitat que percebem especialment les dones en determinades situacions”.

Altres temes que regula el reglament són, per exemple, la prohibició de fumar en les parades, un nou procediment sancionador o la regulació de l’accés a l’autobús amb cadira de rodes, bicicletes plegables, cadires de bebé, etc.

DEIXAR RESPOSTA