MOBILITAT SOSTENIBLE INICIA LES OBRES D’ADEQUACIÓ DE DOS PARADES D’EMT AL SALER

0
78

VALÈNCIA, DILLUNS 7 D’OCTUBRE DE 2019

Les parades estaran adaptades a la normativa d’accessibilitat vigent en el termini d’un mes

La Regidoria de Mobilitat Sostenible i Infraestructures de Transport Públic ha iniciat hui les obres d’adequació de dos parades d’EMT situades en les immediacions de la població del Saler, concretament front al càmping “València El Saler” i al costat del centre d’exàmens de la Direcció General de Trànsit (DGT), per adaptar-les a la normativa d’accessibilitat vigent. La construcció de dos plataformes s’espera que finalitze en un termini d’un mes amb un pressupost total de 48.399,15 euros.

Les dos parades es situen a la Carrera del Riu, cadascuna en un sentit de la via, a l’altura de l’accés al càmping “València El Saler”. En el cas de la parada sentit València, fins hui ubicada darrere d’un carril bici existent, es procedeix a invertir esta situació per tal d’evitar els riscos i la dificultat d’accés per a les persones usuàries. El desviament del carril bici es farà amb paviment procedent del reciclatge de plàstics.

A més, en ambdues parades es construeixen dos dàrsenes de 10 cm d’altura –tal com contempla la normativa vigent- per a resultar, efectivament, accessibles a tota persona amb diversitat funcional. També s’adequa la vorera al costat de la façana del càmping, així com un tram de calçada existent.

Finalment, està prevista l’execució d’un nou pas de vianants per a permetre l’accés des del càmping a la parada de la banda de la mar i viceversa ja que, fins ara, per arribar-hi, s’havia de transitar pel carril bici amb els riscos que això comporta.

Com que està dins de l’àmbit del Parc Natural de l’Albufera, el projecte ha hagut de comptar amb l’informe favorable del servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València i de l’Oficina de Gestió del Parc Natural de l’Albufera, pertanyent a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha destacat “el compromís de l’Ajuntament amb este i la resta de pobles de València des del mandat passat” i ha defensat la importància de les “múltiples intervencions realitzades per tota la ciutat per aconseguir l’accessibilitat universal”.

DEIXAR RESPOSTA