EL BO EMT INFANTIL SERÀ GRATUÏT PER A MENORS DE 14 ANYS I L’EMT JOVE S’AMPLIA ALS MENORS DE 30 ANYS

0
455

VALÈNCIA, DIJOUS 28 DE NOVEMBRE DE 2019

Les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors d’edat, podran beneficiar-se del títol social EMT Amb tu

L’Empresa Municipal de Transport ha ampliat la gratuïtat del títol EMT Infantil de manera que, a partir del pròxim any 2020, tots els xiquets i xiquetes menors de 14 anys podran viatjar de manera il·limitada i gratuïta en els autobusos públics. Esta és una de les novetats de la nova normativa dels títols d’EMT que té previst aprovar demà la Junta de Govern Local i que també contempla l’ampliació de l’EMT Jove per als menors de 30 anys.

Així ho ha explicat este matí el regidor delegat de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha explicat que l’ampliació del Bo Infantil als menors de 14 anys (fins ara era per a menors d’11 anys) té l’objectiu de «fomentar l’ús del transport públic entre els xiquets i xiquetes de la ciutat». Esta targeta infantil continuarà tenint un cost d’emissió de 5 euros amb validesa per a dos anys (és a dir, 2,5 euros per any), i podran sol·licitar-la tots els xiquets i xiquetes empadronats a la ciutat de València.

En estos moments, un de cada tres xiquets i xiquetes de la ciutat té el bo EMT Infantil i, amb l’ampliació de l’edat, es calcula que altres 23.300 xiquets i xiquetes es podran beneficiar d’este títol a partir de gener. Tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, l’evolució del títol infantil des de 2016 ha sigut molt positiva, amb un increment continuat cada any en el nombre de passatgers. De fet, les xifres de l’actual exercici 2019, fins el mes passat de 2019, reflectixen un increment del 6% en la xifra de validacions respecte a 2018.

Una altra de les novetats que impulsa l’EMT és l’ampliació de la cobertura de la targeta EMT Jove, que passa dels 25 anys actuals fins als 30 anys d’edat, a partir del pròxim any. Les persones menors de 30 anys podran sol·licitar esta targeta, que té un cost 25 euros i nombre il·limitat de viatges. D’esta manera, es manté el cost del títol i s’amplia en 89.000 les persones que es podran beneficiar del descompte.

El regidor Grezzi ha destacat com, des de l’any 2016, l’evolució d’usuaris i usuàries de la targeta EMT Jove ha augmentat de manera constant; i les xifres de 2019 fins a octubre mostren un creixement del 4% respecte al mateix període de 2018.

FILLS I FILLES MENORS DE VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA MASCLISTA

Una altra de les novetats dels títols socials de l’EMT es referix a les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors d’edat, que a partir d’ara podran beneficiar-se del títol social EMT Amb tu. Este bo té un cost de 10 euros a l’any i es concedix a les persones amb independència de la seua situació laboral, recursos econòmics, situació administrativa a Espanya o el seu període d’empadronament a la ciutat, de manera que puguen fer ús del transport públic. Per a això, les persones sol·licitants hauran d’acreditar la seua situació de víctima de violència masclista mitjançant la presentació d’una sentència condemnatòria per delicte de violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que acorde una mesura cautelar a favor de la víctima. També podrà acreditar-se mitjançant l’informe dels servicis socials o especialitzats en víctimes de violència de gènere.

Com es recordarà, EMT va llançar eixe títol social l’any 2016, destinat a persones aturades i les seues famílies (cònjuge i fills menors de 16 anys), i persones amb rendes baixes, empadronades a València. Es tracta d’un títol temporal, personal i intransferible, sense límit de viatges en la xarxa d’EMT València, dins de l’any natural en curs, sempre que es continuen complint els requisits.

Una altra de les novetats que incorpora la nova normativa de l’EMT Amb tu és que els sol·licitants d’este abonament social, en cas que l’Agència Tributaria no dispose de les seues dades fiscals, haurà d’aportar un certificat d’Hisenda explicant la situació.

DEIXAR RESPOSTA