‘EMT A L’ESCOLA’ PORTARÀ VORA 600 ALUMNES A L’HORTA PER DESCOBRIR EL SEU VALOR I LA IMPORTÀNCIA DE PROTEGIR-LA

0
313

VALÈNCIA, DIUMENGE 17 DE NOVEMBRE DE 2019

L’activitat educativa ‘Ruta per l’horta’ permetrà als escolars aprendre a cuidar el medi ambient amb el consum d’aliments de proximitat i de temporada i l’ús del transport públic.

EMT a l’Escola’ ha iniciat l’activitat ‘Ruta per l’horta’ dirigida a escolars de Primària que permetrà a prop de 600 alumnes descobrir l’horta valenciana i la necessitat de respectar el medi ambient consumint productes de temporada i utilitzant el transport públic.

Un total de 40 alumnes de tercer i quart de Primària han participat en la primera activitat realitzada a l’horta de Castellar-l’Oliveral, on han pogut descobrir d’una manera divertida els beneficis que aporta un sistema alimentari just i sostenible per a la salut de les persones i per a tot el planeta. Durant l’excursió, l’alumnat també han pogut conèixer l’autobús roig de l’EMT i els avantatges d’utilitzar l’autobús i altres mitjans de transport públic per a garantir una mobilitat sostenible, segura i responsable amb el nostre planeta.

Després de recórrer l’horta, l’alumnat també ha participat en tallers on els monitors i monitores els han explicat quins són els aliments de proximitat i temporada i la necessitat de fomentar el seu consum, tant a casa com als menjadors escolars. Així, han aprés que consumint este tipus de productes estan cuidant l’horta, el pulmó verd de la ciutat, i a la vegada donant suport a l’economia local i al treball dels llauradors i llauradores de la zona.

Ruta per l’horta’ és una nova activitat incorporada este curs al projecte educatiu ‘EMT a l’Escola’, un programa gratuït dirigit als centres educatius amb l’objectiu de conscienciar de la importància de fomentar la mobilitat sostenible i l’ús del transport públic. Fins al pròxim mes de juny setze col·legis diferents participaran en esta activitat, que compta amb la col·laboració del Consell Agrari Municipal,  CERAI, Justícia Alimentària, L’observatori Ciutadà de l’Horta i l’Associació de veïns i veïnes de Castellar-L’Oliveral.

Els xiquets i les xiquetes són el futur de la nostra ciutat i per això és molt important explicar-los el valor de la nostra terra i la necessitat de cuidar-la i protegir-la a través de l’alimentació. Volem que els més menuts sàpien com poden fer que el nostre planeta siga sostenible, i per això, és necessari fomentar l’ús del transport públic entre els més menuts”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Segons les últimes xifres recollides per l’EMT, cada vegada més xiquets i xiquetes viatgen en autobús públic, i en el que va d’any el nombre de passatgers del títol infantil de l’EMT ha augmentat un 6,3 %.

DEIXAR RESPOSTA