L’APARCAMENT CENTRE HISTÒRIC – MERCAT CENTRAL, OBERT AL PÚBLIC FA UN ANY, HA DONAT SERVICI A MES DE 200.000 VEHICLES

0
475

VALÈNCIA, DIVENDRES 13 DE DESEMBRE DE 2019

Grezzi presenta una campanya amb l’Associació de Comerciants del Centre Històric per reforçar el comerç de proximitat entre les persones usuàries d’este equipament

L’aparcament Centre Històric Mercat Central, a la plaça Ciutat de Bruges, obert al públic tal dia com hui de l’any passat, ha donat servici a més de 200.000 vehicles (200.697). Entre les xifres que parlen de l’ús que la ciutadania fa d’este equipament públic que compta amb 431 places, destaquen els 338 abonaments realitzats, 47 de residents de la zona, i l’entrada diària de vora 550 vehicles. Així mateix, i amb relació a l’espai logístic, habilitat en la primera planta, per facilitar l’activitat de comerciants i les compres de clients del mercat, ressalten les 58,339 targetes de descompte entregades pels comerços i establiments de la zona.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha fet hui un balanç del primer any de funcionament d’este aparcament que, fins novembre de 2019 i amb una gestió municipal, ha ingressat 85.608 euros. «A esta quantitat haurem de sumar la recaudació de desembre, quan s’espera una gran afluència de persones amb motiu de les festes». «Amb tot, podem dir que estem recuperant els deutes, acumulats des de l’any 2012 arran la política de l’anterior equip de govern municipal que no va arribar a cap acord per a posar en marxa esta infraestructura».

«Per tot això -ha afegit- podem dir que hui és un dia important perquè nosaltres ho hem aconseguit i amb l’Empresa Municipal de Transport (EMT), gestora d’este aparcament, el servici ha funcionat i ha millorat la mobilitat en el centre històric». En paraules de l’edil «l’apertura d’este equipament ha suposat un pas endavant per canviar els modes de mobilitat al voltant del Mercat Central, que cada vegada s’assemblen més al que volem aconseguir. una València sense fums i sense emissions contaminants».

Amb motiu de la celebració del primer aniversari de la posada en marxa del servici, el regidor ha presentat un panell que adorna des de hui la primera planta de l’aparcament e il·lustra la seua ubicació, «perquè la gent puga localitzar fàcilment els comerços associats en els quals poden comprar i gaudir d’una hora d’estacionament gratis». Així mateix, s’ha fet ressò de la campanya, impulsada per l’EMT, «per reforçar el comerç de proximitat al centre de la ciutat entre les persones usuàries d’este equipament».

A més, este plànol informatiu a gran escala ajudarà als turistes a saber a quina distància estan d’estos comerços i de les principals parades de l’EMT que els porten als punts turístics més importants de la ciutat.

De fet, segons ha reiterat el regidor, «l’aparcament també ha servit per a dinamitzar el Mercat Central, els comerços de proximitat i el centre històric, convertint-se en la millor opció per estacionar en el centre i desplaçar-se des d’allí a peu o en transport públic. S’han fet servir més de 58.300 targetes de descomptes a clients del mercat i dels comerços associats que permeten l’estacionament gratuït durant una hora»

En la seua intervenció el regidor també ha indicat que des de l’obertura de l’aparcament de la plaça de Bruges s’ha treballat per adaptar-se a les necessitats observades de les persones usuàries. Per això, s’ha decidit aplicat una nova tarifa reduïda (de dilluns a dissabte de 17.00 a 7.00, diumenges i festius 24 hores) i un màxim nocturn de 5,50 euros cada dia de 20.00 a 7.00 hores. També s’han posat en marxa targetes de prepagament i abonaments de tres dies (50 euros) i de set dies (100 euros).

«Molts usuaris també han fet ús de la zona d’uns 400 metres quadrats habilitada en la primera de les cinc plantes per a facilitar la càrrega i descàrrega del Mercat Central i dels comerços de la zona. Fins ara, s’han realitzat 111 abonaments per a esta zona de càrrega i descarrega».

Per últim, Grezzi ha recordat que, «com a empremta de la mobilitat sostenible impulsada pel Govern de la Nau, el pàrquing disposa de 41 punts de recàrrega elèctrica gratuïts», i ha concretat que en els darrers sis mesos, l’EMT ha facilitat la recàrrega dels vehicles elèctrics proporcionant el cable de recàrrega o la targeta d’activació de carregadors a 130 usuaris sense cost, que molts altres usuaris han optat per realitzar les recàrregues dels seus vehicles elèctrics sense requerir estos servicis.

DEIXAR RESPOSTA