L’EMT TANCA 2019 AMB UN INCREMENT DE 779.000 PERSONES USUÀRIES I VORA 97 MILIONS DE VALIDACIONS

0
262

VALÈNCIA, DIMECRES 8 DE GENER DE 2020

Els viatgers i viatgeres dels autobusos públics han augmentat per cinqué any consecutiu i l’increment des de 2015 és ja de 9 milions de persones usuàries.

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha augmentat per cinqué any consecutiu el nombre de persones usuàries i ha tancat l’any 2019 amb un total de 96.912.198 validacions, 779.433 més que en 2018. Així, l’increment acumulat als darrers cinc anys se situa en 9 milions de passatgers i passatgeres, un 10,2 % més que en 2015. A estes xifres ha contribuït el registre de tres milions de viatges des del 23 de desembre fins al 6 de gener, 21.260 més que en el mateix període de l’any anterior.

Els autobusos públics continuen consolidant-se així com la millor opció per als desplaçaments diaris de persones de totes les edats. Destaca el creixement del 6,5 per cent registrat en 2019 en l’EMT Infantil, amb més de 70.000 validacions; també, els 111.000 viatges realitzats amb l’EMT Jove, el que suposa un increment del 3,3 % respecte al 2018. L’EMT manté l’objectiu de potenciar l’ús del transport públic entre les noves generacions amb l’ampliació enguany de l’edat del bo infantil i el jove fins als 14 i 30 anys, respectivament.

A les xifres de 2019 contribuïxen les del passat mes de desembre, amb 8,2 milions de persones usuàries viatjant amb els autobusos municipals, el que suposa un augment de l’1,24 % respecte al mateix mes de 2018. Este increment ha coincidit amb les festes nadalenques, quan la plaça de l’Ajuntament s’ha convertit en zona per a vianants i un major nombre de persones ha triat el transport públic per als seus desplaçaments al centre de la ciutat.

Més de tres milions de viatges durant les festes.

Des del dilluns 23 de desembre fins al 6 de gener s’han registrat un total de 3.061.072 viatges, 21.260 més que en el mateix període de l’any passat. En concret, el passat dia 25 de desembre es varen registrar 95.826 validacions, un 15,3 % més que l’any anterior; a més, amb el reforçament de les línies nocturnes en dies assenyalats, com ara el 24 i el 31, les validacions varen créixer un 4,2 % i un 1 %, respectivament.

“Les xifres mostren que quan la plaça ha sigut recuperada per a les persones i s’ha convertit en un espai de qualitat urbana, més persones s’han desplaçat en autobús públic al centre per passejar i disfrutar de les festes. Agraïm que cada dia més valencians i valencianes confien en el servici públic de l’EMT i aposten per un model de mobilitat sostenible”, ha afirmat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

Més persones usuàries i menys emissions contaminants.

Mentre el nombre de passatgers i passatgeres ha augmentat en 9 milions en els últims cinc anys, l’EMT ha mantingut el seu compromís per la sostenibilitat i ha reduït en un 5 % les emissions contaminants amb la renovació de la flota, l’equivalent a 1.375 tones de diòxid de carboni menys. A més, entre enguany i el 2021, quan començaran a circular 164 autobusos híbrids nous i el 53 % de la flota serà híbrida i elèctrica, es reduiran les emissions contaminants en més d’un 24 %.

DEIXAR RESPOSTA