EMT VALÈNCIA INFORMA SOBRE LA LIMITACIÓ DE PLACES PER AUTOBÚS I INSTAL·LA MAMPARES DE PROTECCIÓ PER AL SEU PERSONAL DE CONDUCCIÓ

0
744

VALÈNCIA, DILLUNS 23 DE MARÇ DE 2020

EMT reduix a partir de hui un 45% el servici, però manté les freqüències en hores punta i en els accessos als hospitals. L’aforament màxim dels autobusos estàndards serà de 20 persones i la dels articulats de 30.  

EMT València ha informat sobre la limitació del nombre de places en els autobusos, d’acord amb el Reial decret del Govern espanyol, que prohibeix que se supere el 30% de l’aforament màxim dels vehicles. D’esta forma, en un autobús estàndard pot viatjar un màxim de 20 persones i en un articulat un màxim de 30. Perquè les persones usuàries sàpien on poden seure’s respectant la distància de seguretat, s’han col·locat cartells informatius i adhesius en tots els seients que no es poden utilitzar temporalment.

Els conductors i conductores seran els encarregats d’indicar amb el cartell de complet quan se supera esta ocupació. Fins al moment no s’han registrat problemes de capacitat o afluència, ja que l’ocupació mitjana dels autobusos se situa entorn dels sis passatgers per expedició.

EMT també està instal·lant mampares de plàstic per a aïllar l’habitacle del conductor o conductora de la resta del vehicle amb l’objectiu de protegir al personal de conducció. Entre hui i demà, tota la flota d’autobusos comptarà amb este sistema de protecció.

Esta mesura se suma a d’altres posades en marxa per a respectar les mesures de distància personal en els autobusos marcades per les autoritats en la lluita contra el COVID-19. Entre elles es troba la prohibició de l’accés al vehicle per la porta davantera, la validació en la màquina més llunyana al conductor o conductora i la suspensió del pagament en efectiu en els autobusos. També el reforç de la neteja i desinfecció dels vehicles.

D’esta manera, EMT està protegint la salut de la plantilla i de totes les persones usuàries que estos dies han d’utilitzar el transport públic per motius justificats. L’empresa també agraeix la responsabilitat dels valencians i valencians que, seguint les indicacions de les autoritats, només realitzen desplaçaments justificats. Prova d’això és que en els últims dies s’ha registrat un descens de més del 90% dels viatges amb autobús respecte a un dia laborable.

“Estem fent tot el que és a les nostres mans per a garantir la seguretat i la salut dels treballadors i treballadores i de les persones usuàries, complint amb les indicacions de les autoritats. Vull agrair la implicació i l’esforç de totes i tots, que segueixen a primera línia oferint servei públic i garantint la salut col·lectiva”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

REDUCCIÓ DEL SERVICI

A partir de hui, EMT redueix un 45% el seu servici -respecte a un dia laborable-, però manté les freqüències en hores punta i en els accessos als hospitals. A més, s’estan utilitzant autobusos articulats en les línies que porten als centres hospitalaris per a garantir els desplaçaments, especialment del personal sanitari, en condicions òptimes de salut i seguretat.

Totes les accions empreses per EMT per a previndre l’expansió del COVID-19 han sigut consensuades amb el Comité d’Empresa i el Comité de Seguretat i Salut de l’empresa per a protegir la salut de la plantilla i de tota la ciutadania.

DEIXAR RESPOSTA