EMT SUPERA ELS 100.000 VIATGES DIARIS AMB L’ARRIBADA DE LA FASE 2

0
253

VALÈNCIA, DIMARTS 2 DE JUNY DE 2020

Els autobusos municipals mantenen les mesures de seguretat per a garantir desplaçaments segurs a totes les persones usuàries

Més de 100.000 persones es van desplaçar este dilluns en els autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), un 26 % més que dilluns passat i la xifra més alta des que va començar la crisi sanitària de la Covid-19. Amb l’arribada de la fase 2, els valencians i valencianes han tornat a optar pel transport públic per a moure’s per la ciutat de manera segura.

En el primer dia del canvi de fase, EMT ha registrat 100.923 viatges, front als 79.904 del passat 25 de maig i els 67.286 del 18 de maig. Encara que la demanda seguix lluny dels nivells d’un dilluns laborable estàndard (330.000 validacions diàries), els viatgers i viatgeres van augmentant a mesura que avança la desescalada. De fet, es tracta de la primera vegada des del passat 13 de març que se superen els 100.000 desplaçaments diaris.

“El transport públic ha de ser fonamental en la nova normalitat. L’emergència climàtica continua i no podem tornar arrere. D’esta crisi hem aprés que la salut és el més important i precisament per això no podem oblidar que la contaminació és un greu problema i la mobilitat sostenible és l’única solució per a mantindre la salut de la nostra ciutat i la nostra societat”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Els autobusos municipals mantenen les mesures de seguretat per a garantir desplaçaments segurs a totes les persones usuàries, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries. Així, l’ús de màscara és obligatori en tot moment quan es viatja amb autobús i l’aforament està limitat. A més, EMT continua desinfectant diàriament els seus autobusos i manté altres mesures per a reduir el risc de contagi, com l’aïllament de la zona de conducció, la supressió del pagament en efectiu i la prohibició de l’accés a l’autobús per la porta davantera.

“El transport urbà col·lectiu és un espai segur i s’han pres moltes mesures perquè així ho siga. També agraïm a les persones usuàries la gran responsabilitat que estan mostrant, complint amb les mesures de seguretat, com l’ús de màscares. Entre tots i totes, ho estem aconseguint”, ha destacat Grezzi.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, EMT ha adaptat l’oferta del seu servici a les directrius del govern central i, actualment, els nivells d’oferta es troben entre el 80% i 100%. En les línies amb més demanda de la xarxa, ja s’està prestant el 100% del servici.

DEIXAR RESPOSTA