L’AJUNTAMENT LLANÇA UNA CAMPANYA AMB MOTIU DEL DIA DE L’ORGULL PER SUPERAR DISCRIMINACIONS I ESTEREOTIPS

0
242
Amb el lema, ‘València: molt més que Clòtxina i Xufa’, la campanya inclou un web, cartells, una playlist de música, bancs pintats i autobusos de l’EMT que donaran visibilitat al missatge.

La regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, ha presentat este matí en roda de premsa la campanya municipal ‘València: molt més que Clòtxina i Xufa’ amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+, amb la qual es pretén “ajudar a superar discriminacions i estereotips” i “reflexionar sobre els drets de les persones trans i les limitacions que poden trobar-se”. La campanya inclou un web, un circuit de cartells MUPI, 2.000 cartells per remetre a entitats i institucions, una playlist de música a Spotify i nou nous bancs pintats amb l’arc de Sant Martí. A més, segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “enguany hem fet un esforç especial i tindrem quatre autobusos de l’EMT que donaran visibilitat a la campanya per mitigar així les conseqüències de les limitacions dels actes públics”.

En la roda de premsa de presentació de la campanya municipal ‘València: molt més que Clòtxina i Xufa’, amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+, la regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, ha apuntat que, tot i que “està sent complicat mantindre les accions i activitats de l’Orgull 2020 amb tota la seua intensitat, ateses les limitacions que imposa la pandèmia de la COVID-19, com cada any l’Ajuntament de València vol sumar-se i oferir una campanya que done visibilitat i impuls a diverses accions inclusives”. L’objectiu és “ajudar a superar discriminacions i estereotips, implicant la ciutat en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones: que València siga una ciutat orgullosa de l’Orgull”.

El 28 de juny se celebra a tot el món el Dia de l’Orgull per reivindicar la llibertat de qualsevol persona a expressar lliurement la seua orientació sexual o identitat de gènere. “De manera especial, enguany volem canalitzar la reivindicació reflexionant respecte dels drets de les persones trans i les limitacions que poden trobar en el seu projecte de vida”, ha explicat Beamud. “La nostra campanya ens vol portar cap a una nova normalitat que no hauria de considerar ‘normal’ el binomi masculí i femení. És per això que oferim una campanya positiva, fresca, amb sentit de l’humor. Una campanya arrelada en referents populars, però que ens faça reflexionar. Que ens ajude a vore que no tot és blanc o negre, blau o rosa, fort o feble, masculí o femení… que a València hi ha alguna cosa més que clòtxina i xufa, que ens fa enriquir-nos amb la seua diversitat. Que podem mostrar el que som i el que sentim sense ser discriminats”.

Així, encara que la manifestació i la festa del dia de l’Orgull han hagut de cancel·lar-se, s’ha posat en marxa, des de hui fins el 28 de juny, el web <valenciaorgullosa.com> que reunirà les diferents activitats públiques o del tercer sector al voltant d’esta celebració, un circuit de cartells MUPIS a la ciutat amb el lema de la campanya, 2.000 cartells DIN A3 de diferents models per remetre a les entitats i institucions, una playlist de música a Spotify de celebració LGTBI i nou nous bancs pintats amb l’arc de Sant Martí al pont de les Flors i la plaça de Patraix. A més, quatre autobusos de l’EMT duran pels carrers de València el missatge de la campanya.

“Enguany hem fet un esforç especial per visibilitzar la campanya i tindrem quatre autobusos, quan normalment els anys anteriors teníem un sol autobús, que són el 6, el 60, el 90 i un quart autobús que girarà entre les diferents línies per mitigar així les conseqüències de les limitacions dels actes públics”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. L’edil ha assenyalat així mateix que des dels canals de comunicació de l’EMT es difondrà tota la informació relativa a la campanya.

En la roda de premsa també ha participat Federico Reina, creador de la campanya, qui ha indicat que “era un repte fer un Orgull en el confinament”. “No volíem utilitzar res del confinament”, ha comentat Reina. “Volíem una cosa colorista, festiva, que jugara amb símbols valencians. Es tracta de dos símbols que representen els òrgans genitals, la clòtxina i la xufa, que són paraules simpàtiques i amables, amb les quals poder dir que l’Orgull és més que hómens i dones”.

DEIXAR RESPOSTA