L’EMT ESTRENA EL PRIMER DELS 164 AUTOBUSOS HÍBRIDS AMB MAMPARA INTEGRADA QUE INCORPORARÀ PER A RENOVAR LA FLOTA

0
328

VALÈNCIA, DIJOUS 9 DE JULIOL DE 2020

La flota, que es renova per a ser “més sostenible amb el medi ambient”, comptarà amb una mampara de protecció contra la COVID-19 en la zona de conducció.

El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí el primer dels 164 autobusos híbrids amb mampara integrada de protecció contra el coronavirus en la zona de conducció amb els quals es renovarà, entre enguany i el pròxim, la flota de l’Empresa Municipal de Transports amb la finalitat de “fer-la més sostenible amb el medi ambient”. Un acte que ha tingut lloc en la Porta de la Mar i en la qual Grezzi ha remarcat que “estem vivint una situació molt complicada per la pandèmia i, per això, volem prevenir tot el possible davant la COVID-19”.

Grezzi ha posat en valor les mampares de protecció situades en la zona de conducció, principal novetat dels nous autobusos de l’EMT, gràcies a les quals “es permet mantenir la distància sanitària mínima, que hi haja seguretat tant per al conductor o conductora com per a la ciutadania”. El regidor de Mobilitat Sostenible ha explicat que esta innovació respon al fet que “estem vivint una situació molt complicada per la pandèmia i, per això, volem prevenir tot el possible davant la COVID-19”.

El també president de l’Empresa Municipal de Transports ha manifestat que “estem molt contents perquè tenim uns magnífics nous autobusos, que anirem incorporant a poc a poc i, a més, amb materials nous amb els quals millorarem el servici de l’EMT”. Una flota renovada amb la qual es pretén en última instància “fer-la més sostenible amb el medi ambient”.

CARACTERÍSTIQUES NOU MODEL HÍBRID

El primer autobús, que ha estat presentat hui i que començarà des de ja a operar, es tracta d’un nou model híbrid de Mercedes (Citaro 2) que incorpora una mampara de cristall temperat de huit mil·límetres de gruix que permet la comunicació entre el personal de conducció i els usuaris i les usuàries. Una mesura que se suma a unes altres ja implantades que garanteixen que els autobusos “continuen sent un espai segur per a tots i totes”.

A més de les mampares, estos nous autobusos que s’incorporaran a la flota de manera progressiva entre enguany i el pròxim compten amb les últimes innovacions tecnològiques per a oferir “un viatge més confortable i una conducció àgil i segura”. Un model que no sols reduix considerablement les emissions contaminants CO₂, sinó que disposen d’una imatge més moderna, seients més còmodes, connexió USB, quatre seients per a persones amb mobilitat reduïda i un ampli espai per a dues cadires de rodes i carrets de bebè o de la compra.

Una renovació de la flota que s’emmarca en les polítiques mediambientals que l’EMT promou des de fa cinc anys amb la finalitat de pal·liar l’impacte de les emissions contaminants causants de l’emergència climàtica actual. L’any 2019, la millora de la flota així com de les instal·lacions de l’empresa municipal va afavorir la disminució de més de 1.600 tones d’emissions de CO₂. Una vegada concloga la incorporació d’estos nous 164 autobusos híbrids, l’EMT tindrà a la fi de l’any 2021 una flota “altament sostenible” de 254 autobusos híbrids i 2 elèctrics que conformen el 50% de la flota.

MAMPARES PER A LA RESTA DE LA FLOTA

L’EMT, en la seua labor per oferir solucions de seguretat a la resta de la flota, ha presentat ja un prototip de mampara higiènica i temporal al servici de prevenció del Comitè de Seguretat i Salut per a poder incorporar-les en la resta dels vehicles. Un procés complex ja que per la diversitat de models (més de 35), cadascun necessita una solució pràcticament individualitzada. Una vegada que la majoria de la flota dispose de les mampares de protecció, s’habilitarà de nou l’accés del passatge per la porta davantera, el que es va suspendre abans que es declarara l’Estat d’Alarma com a mesura de prevenció.

DEIXAR RESPOSTA