18 AUTOBUSOS DE L’EMT COMPTEN AMB SENSORS PER A MONITORAR DIVERSOS ELEMENTS I REDUIR LA SEUA PETJADA D’HIDRAT DE CARBONI

0
295

VALÈNCIA, DIJOUS 17 DE SETEMBRE DE 2020

Carlos Galiana i Giuseppe Grezzi ressalten «l’aposta de l’Ajuntament per la innovació aplicada a la millora del servei de transport»

L’Empresa Municipal de Transports (EMT), que col·labora com a sòcia local en diverses accions de mobilitat sostenible i eficiència energètica, en el marc del projecte europeu MAtchUP, ha instal·lat sensors intel·ligents en 16 autobusos híbrids i 2 elèctrics per a poder monitorar en temps real diversos elements, com la velocitat, temperatura o càrrega de bateries en una primera fase.

El regidor d’Innovació, Carlos Galiana, ha explicat que «gràcies a esta acció estem contribuint a reduir la petjada de carboni que produeix la mobilitat urbana, millorant l’eficiència energètica a través de la innovació i la tecnologia». «Una acció alineada amb l’estratègia d’innovació Missions 2030 que té com un dels seus objectius aconseguir una ciutat més sostenible i saludable, gràcies a la mobilitat», ha aclarit.

Tal com ha indicat el regidor, les dades recollides són enviats directament a la plataforma VLCi de l’Ajuntament de València, on es processen i es gestionen amb la finalitat de poder fer recomanacions sobre patrons de conducció més eficients que permeten reduir energia sense minvar la qualitat del servei tenint en compte diferents variables.

D’altra banda, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha manifestat que «amb este projecte, EMT continua apostant per la innovació per a avançar cap a una gestió més intel·ligent de la mobilitat sostenible» «La incorporació de la tecnologia en el transport públic ens permet millorar l’eficiència energètica de la nostra flota, fer-la més sostenible amb el medi ambient i oferir un servei de major qualitat a la ciutadania», ha assegurat.

«A més, este sistema intel·ligent de mesurament i gestió de la informació permetrà durant el transcurs del seu complet desenvolupament millorar el sistema de recàrrega de la flota, la qual cosa també repercutirà en estalvi en costos per a l’EMT», ha afegit Grezzi.

EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I MOBILITAT SOSTENIBLE AMB «EL MARÍTIM INNOVA»

En esta línia, i amb la finalitat de continuar fomentant la mobilitat sostenible, Carlos Galiana ha recordat que en Poblats Marítims s’ha instal·lat recentment 7 panells multimodals de tinta electrònica alimentats amb energia solar, «gràcies als quals la ciutadania pot consultar informació d’utilitat relativa als mitjans de transport urbà públics que té al voltant de la zona, com les estacions de metro, les parades d’autobusos de l’EMT les estacions de lloguer de bicicletes públiques, així com les incidències relacionades amb estos servicis de transport».

«Així mateix, totes les persones veïnes de Poblats Marítims poden aprendre a com estalviar en les factures de la llum i gas d’una manera fàcil amb l’assessorament de l’equip de “El Marítim Innova” participant en una campanya en marxa actualment d’eficiència energètica en les llars mitjançant sensors ntel·ligent, escrivint al correu elmaritim@lasnaves.com o telefonant al 96 391 04 77», ha recordat.

A més de l’Ajuntament de València, l’EMT i el centre d’innovació Las Naves, participen en el projecte europeu MAtchUP a València, WITRAC, la fundació municipal València Clima i Energia, la Universitat Politècnica de València (UPV), ETRA Investigación i desarrollo, l’Institut Tecnològic de l’Energia (ITE) i Sènior Europa, S.L. (KVELOCE).

 

 

DEIXAR RESPOSTA