EMT PRESENTA UNS PRESSUPOSTOS “REIVINDICATIUS” I MANTINDRÀ LES TARIFES DE TOTS ELS TÍTOLS EN 2021

0
451
VALENCIA 2020-10-06 El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi, informa en roda de premsa sobre les novetats de l’empresa municipal.

VALÈNCIA, DILLUNS 26 D’OCTUBRE DE 2020

El regidor Giuseppe Grezzi ha afirmat que espera «una aportació de 17 milions € de l’Estat i altres organismes públics per a cobrir el descens del passatge per la covid»

«Presentem uns pressupostos per a l’EMT 2021 inevitablement marcats per la pandèmia, i per això hem fet un esforç per a quadrar els comptes, tenint en compte les dificultats que està patint el transport públic i totes les empreses». «Per això, anem a mantindre totes les tarifes inalterades en 2021, vista la situació i els problemes econòmics que està patint la societat». El regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha presentat este matí el projecte pressupostari de l’empresa municipal per a l’any que ve, uns pressupostos que ha qualificat de «reivindicatius», i en els quals espera les aportacions de l’Estat per a cobrir les pèrdues econòmiques derivades del descens de passatge.

Tal com ha explicat Grezzi, l’aportació municipal prevista per als pressupostos serà de 67,8 milions d’euros, la mateixa que enguany «mantenint l’aposta per a donar a la ciutadania un servici públic de qualitat», ha assenyalat. Cal tindre en compte que, davant la reiterada absència d’un contracte programa amb el govern central, l’Ajuntament ha anat augmentat cada any les aportacions a l’EMT, passant d’aportacions entre 54 i 55 milions d’euros en els anys 2012-2015 als 67,8 milions d’enguany.

El regidor ha recordat que els efectes de la pandèmia han fet saltar per l’aire les previsions de passatge que s’havien elaborat a principis d’enguany per a l’any pròxim. Actualment les xifres s’han recuperat fins a un 55 al 60% del passatge que hi havia en 2019, però no s’espera superar el 70% l’any que ve. Això significarà una reducció d’ingressos per venda de títols de 17 milions d’euros, ha avançat el regidor.

Davant esta situació, l’EMT ha realitzat un ajust en totes les àrees de 2,6 milions d’euros, ha explicat Grezzi, però «en este context, l’empresa municipal continua esperant per al pròxim exercici una aportació altres organismes públics d’almenys 17 milions d’euros per a fer front a l’impacte de la pandèmia», ha afegit. «Demanem la corresponsabilitat de l’Estat i una aposta compartida entre l’Ajuntament i el Govern central. És absolutament necessari, però també just, que a EMT arriben ajudes estatals. El transport metropolità ha rebut una injecció econòmica per a fer front a l’impacte a la Covid-19, i en canvi, el transport urbà ha rebut zero euros», ha lamentat Grezzi. El Pressupost de l’EMT per a 2021 serà presentat al Consell d’Administració de l’empresa, que es reunirà dimecres que ve. El muntant total, donades les circumstàncies, és similar al del passat exercici.

INVERSIÓ EN PERSONAL

El regidor ha reafirmat l’aposta del Govern municipal i de l’EMT «per un transport públic de qualitat que rebutja retallades que perjudiquen el servici essencial que presta a la ciutadania». Per això, ha anunciat també les inversions en personal previstes en el projecte pressupostari, dirigides a crear nous llocs de treball (7 conductors i 4 mecànics) i aplicar el nou Conveni Col·lectiu. A més, continuarà amb la inversió en la renovació de la flota amb la incorporació de 127 híbrids nous i realitzarà altres inversions en equipament, con la renovació de les màquines expenedores i validadores, amb l’objectiu de millorar el servici que ofereix a les persones usuàries.

Així mateix, el Consell abordarà també altres qüestions, com les referides a l’organigrama de l’empresa, per a aplicar les conclusions de la Comissió d’Investigació sobre el frau patit per l’EMT fa ara un any. Es preveu aprovar la separació de l’àrea de gestió en els departaments de Recursos Humans i Finances, i així mateix es contempla també la creació d’un departament de Control intern, que dependrà directament de la Gerència.

També ha anunciat Giuseppe Grezzi la interposició d’una denúncia sobre les filtracions de les declaracions de treballadors que van participar en la comissió de treball sobre el frau contra l’EMT, una decisió que s’adopta per les demandes que han plantejat les i els treballadors participants, que consideren «que s’ha vulnerat el seu dret a la intimitat, i tenint en compte que els consellers i conselleres van signar un document per a garantir la bona custòdia dels enregistraments», ha explicat el regidor.

Finalment, el Consell d’Administració aprovarà la contractació d’una operació de finançament de 24,6 milions d’euros per a 81 autobusos, dins del projecte de renovació de la flota. Tal com es va anunciar quan es va adjudicar la compra de 164 autobusos híbrids, que arribaran entre enguany i l’any vinent, el Banc Europeu d’Inversions (BEI) aportava el 50% i la banca privada un altre 50%.

DEIXAR RESPOSTA