EMT RENOVA TOTES LES SEUES PARADES PER FER-LES MÉS INTEL·LIGENTS, ACCESSIBLES I SOSTENIBLES

0
263

VALÈNCIA, DIMARTS 6 D’OCTUBRE DE 2020

Wifi gratuïta, carregadors USB, plaques braille o panells solars són algunes de les millores que incorporen estes marquesines que estaran instal·lades en 2021.

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València renovarà totes les seues parades el pròxim any per a fer-les més intel·ligents, accessibles i sostenibles, amb la incorporació d’innovacions tecnològiques que milloraran el servici a la ciutadania. Així, les noves parades disposaran de wifi gratuïta, carregadors USB, panells solars i altres millores per a garantir l’accessibilitat universal, com el sistema Navilens o plaques braille.

Amb un disseny renovat, totes les marquesines presenten millores adaptades a la normativa d’accessibilitat, com plaques en braille que permetran a les persones invidents la identificació de la parada i les línies d’autobús. També s’usaran sistemes augmentatius i alternatius de comunicació que ajuden a les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista o amb diversitat funcional a fer tasques diàries com esperar l’autobús. Este tipus de pictogrames serigrafiats es col·locaran en totes les marquesines, senyalitzant la parada i indicant a les persones com han d’actuar i com han d’utilitzar el transport públic.

Tot el mobiliari urbà també inclou tecnologia NaviLens, un sistema de senyalística pioner i universal, que facilita a les persones amb discapacitat visual a orientar-se simplement amb un lleuger moviment de la mà en la qual sostenen el seu telèfon mòbil i a gran distància, dotant-los de major autonomia de moviment. Mitjançant la col·locació d’estos nous codis BIDI en les parades d’autobús, podran obtindre informació locutada, com els pròxims temps de pas dels autobusos o incidències en el servici, entre altres. Este sistema també permet eliminar les barreres lingüístiques per a totes les persones, ja que la informació es mostra en l’idioma del dispositiu mòbil de l’usuari o usuària.

MARQUESINES INTEL·LIGENTS SMART CITY.

Una altra de les novetats és que EMT disposarà de tres marquesines intel·ligents que potenciaran el concepte de Smart City a la ciutat de València. S’instal·laran en punts estratègics de la ciutat i incorporen carregadors d’inducció per a telèfons intel·ligents, pantalles d’informació de 13 polzades i un botó d’emergència SOS que permetrà la comunicació oral en temps real entre la marquesina i un lloc d’emergència. Estes marquesines també integraran un sistema de detecció de temperatura que, en el context actual de pandèmia, ajudarà a sumar esforços per a previndre contagis.

EMT també seleccionarà els punts de major ús i trànsit de la xarxa per a instal·lar en vint marquesines carregadors USB per a dispositius mòbils o portàtils i punts d’accés wifi que permetran a les persones usuàries connectar-se a la xarxa de manera gratuïta, complementant així la wifi disponible a bord dels autobusos.

Els panells informatius electrònics d’estimació de temps s’instal·laran en 275 marquesines. A més, totes les noves parades portaran incorporades un tòtem informatiu il·luminat que permetrà millorar el sistema d’informació i d’enllumenat, suports isquiàtics (mobiliari urbà accessible) i làmines antivandalisme en tots els cristalls.

“La renovació de totes les nostres marquesines, que per primera vegada seran propietat d’EMT i es convertiran en un actiu per a l’empresa, és una gran oportunitat per a millorar el nostre servici a la ciutadania, integrant les noves tecnologies a les nostres parades. D’esta manera, continuem avançant cap a una mobilitat urbana més intel·ligent i sostenible, amb un transport públic innovador, de qualitat i, sobretot, més accessible”, ha assenyalat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

INVERSIÓ FINANCERAMENT SOSTENIBLE.

La renovació de les 900 marquesines s’inicia després que el Consell d’Administració d’EMT haja aprovat l’adjudicació d’un nou contracte de subministrament, instal·lació i manteniment de les parades d’EMT per import de 10 milions d’euros. Este contracte s’amortitzarà amb els ingressos generats per la gestió de la publicitat, ja que per primera vegada l’empresa municipal obtindrà beneficis de l’explotació publicitària, aproximadament 6,6 milions en els pròxims cinc anys.

“L’EMT porta treballant des de fa molt de temps en este nou contracte de marquesines amb el qual posem fi a l’anterior, signat en 1987 i que, amb una duració inicial de 14 anys, s’ha anat prorrogant any rere any provocant una pèrdua d’ingressos per a l’empresa. Ara renovem les nostres parades amb una inversió financerament sostenible que permetrà obtindre més beneficis i oferir un servici públic de major qualitat”, ha afegit Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA