EMT TORNA A LES AULES AMB ACTIVITATS ADAPTADES A LA ‘NOVA NORMALITAT’

0
262

VALÈNCIA, DIMARTS 20 D’OCTUBRE DE 2020

Per al curs 2020-21 s’han implantat mesures per a garantir la seguretat de tot l’alumnat

Els projectes educatius de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València han tornat a les aules amb noves mesures de seguretat i activitats adaptades a la ‘nova normalitat’ que busquen crear un espai de diàleg amb l’alumnat sobre els avantatges socials i mediambientals de l’ús del transport públic.

De moment 34 centres educatius s’han inscrit en les activitats gratuïtes per a este curs 2020-2021, que han començat en l’Institut d’Educació Secundària Ramon Llull amb el projecte “Mou-te amb l’EMT”, dirigit a grups de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Les activitats tenen l’objectiu d’explicar als joves el servici públic que oferix EMT per a garantir una mobilitat sostenible, responsable i segura.

Enguany s’han augmentat els esforços per a realitzar sessions amb grups reduïts respectant els grups estables de convivència i minimitzar el risc de contagi. A més, la planificació de les activitats pràctiques s’ha adaptat al context de pandèmia actual i els monitors han rebut formació específica sobre els protocols contra la COVID-19.

Durant el primer trimestre del curs escolar només es realitzaran accions a l’aula, mentre que està previst que les activitats que comporten rutes amb autobús es realitzen a partir de febrer en grups reduïts. D’altra banda, el nou projecte inclusiu “EMT per a totes” començarà a partir del tercer trimestre escolar i estarà orientat a persones amb diversitat funcional, centres d’educació especial, ocupacionals i centres de persones majors.

“Enguany reprenem els projectes educatius amb totes les mesures de seguretat necessàries per a abordar amb l’alumnat la importància de l’ús del transport públic. És necessari que la sostenibilitat també s’aborde a les aules, especialment en el context de pandèmia global, ja que els estudiants i les estudiants són el futur de la nostra ciutat”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

En el curs 2019-2020, prop de 6.000 estudiants van participar en els diferents projectes educatius organitzats per l’empresa municipal fins al mes de març, en què es van haver de cancel·lar les activitats a causa de l’alerta sanitària causada pel coronavirus.

DEIXAR RESPOSTA