L’OPERATIU ESPECIAL DE TOTS SANTS ES REFORÇA ENGUANY PER A GARANTIR LA SEGURETAT EN ELS CEMENTERIS

0
255

VALÈNCIA, DIJOUS 15 D’OCTUBRE DE 2020

El Cementeri General s’estructurarà en zones d’accés separat, i l’EMT incrementarà el servici en un 50% respecte a l’any passat

Les Regidories de Cementeris i de Mobilitat Sostenible han reforçat enguany l’operatiu especial de Tots Sants en el marc de les exigències i pautes derivades de la pandèmia de covid-19. Els responsables de les dos àrees, el regidor Alejandro Ramón i el regidor Giuseppe Grezzi, respectivament, han presentat hui el dispositiu, i han fet una crida a la ciutadania perquè visite els cementeris «de manera escalonada», per a evitar aglomeracions.

La principal novetat de la celebració d’enguany afecta al Cementeri General, que es dividirà en sectors, entre els dies 24 d’octubre i 2 de novembre, amb accessos separats i independents cadascun, de manera que es puga garantir que no se supera l’aforament màxim establit per les autoritats sanitàries. La necròpoli es compartimentarà en 6 grans zones independents, i s’instal·larà un comptador automàtic digital de visites en cadascun dels accessos. D’esta manera, es podrà controlar sempre l’aforament de cada zona i, si en un moment donat s’arriba al límit, es paralitzarà l’entrada a ella fins que no s’assegure la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries. Els aforaments màxims de cada zona s’han establit en funció de la superfície d’estes.

Així ho ha explicat el regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramón, qui ha instat la ciutadania a no prolongar innecessàriament els temps d’estada dins dels recintes. L’edil ha subratllat que «davant la previsió de la tradicional gran afluència de visitants als cementeris municipals, l’Ajuntament escometrà un esforç molt important en mitjans humans i materials per a complir amb el protocol de mesures sanitàries proposades per la Conselleria de Sanitat».

Per a això, des de Cementeris s’ha reforçat la plantilla habitual dels recintes amb 46 operaris més (el que suposa un increment del 105% respecte a altres anys); i així mateix es preveu instal·lar dosificadors de gel en totes les portes; es col·locaran més de 400 cartells informatius en tots els cementeris; s’instal·laran 20 comptadors digitals per al control de l’aforament; i se situaran 250 metres de clos delimitador de zones i accessos.

Quant als cementeris perifèrics (Benimàmet, Cabanyal, Campanar, Grau, Massarrojos i El Palmar) només serà necessària la diferenciació d’accessos i eixides, atés que la seua grandària és més reduïda, ha explicat el regidor.

Per part seua, el delegat de Mobilitat Sostenible i president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha exposat també el reforç del transport públic per a estos dies. L’EMT reforçarà les línies 9, 10, 18 i 99 des del 24 d’octubre fins a l’1 de novembre amb un increment del 50% del servici respecte a l’any passat «tenint en compte les necessitats actuals de la pandèmia», ha explicat el regidor, qui ha afegit que «a més, personal d’EMT controlarà l’accés als autobusos en el Cementeri per a garantir que es respecten les mesures de seguretat».

En previsió que els desplaçaments s’intensifiquen especialment el cap de setmana del 31 d’octubre i l’1 de novembre, l’EMT duplicarà el servici que ofereix un cap de setmana habitual. I així mateix, estos dos dies posarà en servici una línia llançadora amb un recorregut especial des del centre urbà (carrer del Periodista Azzati) fins al Cementeri General, mentre el dia de Tots Sants una altra línia connectarà el tanatori amb l’ampliació del cementeri.

A tot això se sumarà un equip d’informadors a peu de carrer, que es localitzarà en els bescanviadors, a l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, en l’entrada principal al cementeri i en l’accés al tanatori municipal. A més, es col·locaran cartells informatius en les parades, es reforçarà el servici de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) i s’informarà a través de les xarxes socials.

Tant Alejandro Ramón com Giuseppe Grezzi han apel·lat a «la col·laboració de la ciutadania amb la finalitat de minimitzar els riscos», i han recomanat no deixar les visites per a l’últim dia, prioritzant la setmana anterior amb la finalitat d’evitar aglomeracions; mantindre les distàncies de seguretat; i recordar l’ús obligatori de mascareta així com la rentada de mans amb gel higienitzant, que estarà a la disposició dels visitants en tots els accessos.

ES DEMANA LA REVISIÓ DELS SERVICIS MÍNIMS DE L’EMT

El president de l’EMT s’ha referit a les aturades convocades pel Comité d’Empresa de l’EMT, que també afecten el dia 31 d’octubre, i ha anunciat que s’ha presentat un escrit davant la Conselleria en el qual se sol·licita «la revisió dels servicis mínims del 60%» i es demana que «es tinga en compte el context de crisi sanitària actual». Grezzi ha fet una crida a la responsabilitat, i ha mostrat la seua preocupació per les aglomeracions que es poden produir durant les aturades, per la qual cosa ha proposat que els servicis mínims siguen «del 85% per a evitar problemes d’ocupació en autobusos i parades durant la pandèmia».

• 6 grans zones independents, amb entrades i eixides diferenciades:

– ZONA 1: Seccions 4a Esq, Civil, 6a Esq, 7a Esq i 18a

– ZONA 2: Seccions 1a, 2a completes, 3a Esq, 5a Esq, 8a Esq, 10a, 11a, 13a, 14a i cementeri musulmà antic.

– ZONA 3: Seccions 3a Dta, 4a Dta, 5a Dta, 7a Dta, 8a Dta, 9a Dta, Neutre, 12a, 15a, 16a i 17a

– ZONA 4: Secció 19a

– ZONA 5: Secció 20a

– ZONA 6: Secció 21a, cementeris jueu i musulmà.

DEIXAR RESPOSTA