EMT AMPLIA EL SEU TÍTOL SOCIAL ‘EMT AMB TU’ PER A ARRIBAR A MÉS PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT

0
531

VALÈNCIA, DIJOUS 26 DE NOVEMBRE DE 2020

L’abonament deixa d’estar condicionat a la situació de desocupació per a donar cobertura a totes les persones amb rendes baixes

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha ampliat el seu abonament social ‘EMT amb Tu’ per a arribar a més persones en situació de vulnerabilitat i donar resposta a les necessitats de mobilitat de les famílies amb rendes baixes. Per només deu euros a l’any, els titulars de la targeta poden utilitzar totes les línies d’autobusos municipals amb un límit mensual de 60 viatges, amb una hora de mobilitat il·limitada en cadascun d’ells.

Està previst que la Junta de Govern Local aprove demà la nova normativa, que elimina com a requisit l’obligatorietat d’estar en situació de desocupació. La modificació pretén adaptar l’abonament social a la situació actual a fi que les persones amb un treball precari també puguen beneficiar-se si tenen una renda baixa.

D’esta manera, les persones amb dret a sol·licitar la targeta de transport ‘EMT amb Tu’ han d’estar en edat laboral (entre 16 i 65 anys), empadronades a València i tenir uns ingressos inferiors a l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM). També poden accedir a este títol els fills i filles d’entre 14 i 16 anys de les persones beneficiàries. Els menors de 14 anys poden viatjar amb autobús de manera gratuïta amb ‘EMT Infantil’, mentre que els majors de 65 poden accedir al Bono Oro.

També poden sol·licitar ‘EMT amb Tu’ les víctimes de violència de gènere i els seus fills i filles menors d’edat. Les persones sol·licitants han d’acreditar la seua situació de víctima de violència masclista mitjançant la presentació d’una sentència condemnatòria per delicte de violència de gènere, una ordre de protecció o qualsevol altra resolució judicial que acorde una mesura cautelar a favor de la víctima. També podrà acreditar-se mitjançant l’informe dels servicis socials o especialitzats en víctimes de violència de gènere.

“Des que en 2016 creàrem este títol social, hem donat resposta a les necessitats de mobilitat de les persones amb menys recursos. Sempre hem dit que la nostra prioritat són les persones i per això hem estat treballant per a adaptar ‘EMT amb Tu’ a la situació actual, amb moltes persones desocupades o en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi. “Volem que el servici públic que presta EMT arribe a totes les persones en situació de vulnerabilitat i no deixe a ningú enrere”, ha remarcat.

TERMINIS DE PRESENTACIÓ

De l’1 al 31 de desembre s’obri un període especial perquè les persones que són actualment beneficiàries puguen tornar a presentar la documentació necessària en la Junta de Districte que els corresponga. En el cas de les noves sol·licituds d’alta, s’haurà de lliurar la documentació requerida, amb cita prèvia, a la Junta de Districte a partir de l’1 de gener de 2021.

Posteriorment, per a activar la targeta hauran d’acudir a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o punts de venda autoritzats i realitzar el pagament anual de deu euros. En el cas de ser la primera vegada que disfrute d’esta targeta, la persona usuària haurà de realitzar un únic pagament de tres euros per l’activació de la targeta d’ús personal i intransferible.

La Junta de Govern també té previst aprovar la normativa del Bono Oro, que es manté sense canvis. El termini per a recarregar-lo per a 2021 serà a partir de l’1 de desembre i es podrà realitzar en les OAC i punts de vendes autoritzats (quioscos i estancs). Cal recordar que les tarifes de tots els títols d’EMT es mantindran congelades per a 2021.

DEIXAR RESPOSTA