EMT PROVA UN NOU AUTOBÚS 100 % ELÈCTRIC PER ANALITZAR LA SEUA OPERATIVITAT

0
816

VALÈNCIA, DISSABTE 28 DE NOVEMBRE DE 2020

 És la primera vegada que es prova a Espanya este vehicle sense emissions de gasos contaminants ni CO₂

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha iniciat les proves amb un nou autobús elèctric del fabricador BYD per analitzar la seua operativitat en el servici que oferix diàriament l’empresa municipal. El vehicle, dissenyat per a entorns urbans d’alta densitat i centre de ciutats, és respectuós amb l’entorn, ja que no emet gasos contaminants ni CO2.

L’autobús, model BYD K7UA i de 8,7 metres, realitzarà durant una setmana operacions de proves que inclouen la seua circulació pels carrers de València, però sense persones usuàries a bord. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat que estos assajos permetran conéixer este tipus de tecnologia per analitzar la seua autonomia a la ciutat, ja que és variable segons l’orografia, condicions de trànsit, humitat i temperatura.

“És la primera vegada que es prova a Espanya este vehicle. Estem contínuament en contacte amb els principals proveïdors mundials de vehicles, dins del nostre compromís d’oferir un servici de qualitat i estar en l’avantguarda tecnològica en el manteniment i operació dels autobusos urbans”, ha assegurat Grezzi.

El vehicle cedit per BYD, un dels principals productors d’autobusos elèctrics a nivell mundial, incorpora una càrrega de 174 quilovats hora amb bateries de ferrofosfat i carbó actiu. És de càrrega ràpida i pot tenir una autonomia de circulació d’unes catorze hores.

A més, l’EMT continua treballant per donar solucions a l’economia circular amb l’objectiu d’integrar flota elèctrica i donar una alternativa als residus que generen les bateries, buscant-los una segona vida útil per evitar generar residus.

L’entitat compta actualment en la seua flota amb tres vehicles elèctrics, dos autobusos i un vehicle auxiliar. A més, continua amb la renovació de la flota de baixes emissions iniciada fa cinc anys amb la incorporació de 164 autobusos híbrids nous entre enguany i el pròxim.

Amb esta renovació, en 2021 més de la meitat de la flota de l’EMT serà altament sostenible, reduint així les emissions de CO2en l’atmosfera que provoquen la destrucció de la capa d’ozó. Les polítiques ambientals impulsades per l’empresa pública per avançar cap a la sostenibilitat li han proporcionat la doble certificació d’AENOR en matèria energètica i en la reducció d’emissions contaminants.

DEIXAR RESPOSTA