EMT VALÈNCIA COMPLIX AMB NOTA LA CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL D’AENOR

0
169

VALÈNCIA, DIUMENGE 6 DE NOVEMBRE DE 2020

La planificació energètica en les instal·lacions de Sant Isidre ha permés un estalvi energètic de 43.186,8 kWh/any 

L’Empresa Municipal de Transport Públic (EMT) de València ha renovat amb nota els certificats de Gestió Ambiental, segons UNE-EN ISO 14001:2015, i de Gestió de l’Energia, segons UNE-EN ISO 50001:2018, que atorga l’Agència Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). Estos certificats reconeixen la bona faena de l’empresa municipal en matèria d’eficiència energètica i en la reducció de les emissions contaminants derivades de la seua activitat.

Després de la realització d’una auditoria de la gestió integral d’EMT, AENOR ha constatat la consecució de tots els objectius fixats, a més de la no existència d’assumptes pendents. En el seu informe, l’agència destaca la participació d’EMT en “un nombre important de projectes nacionals i europeus relacionats amb l’eficiència energètica i l’estalvi en consums”, com el Projecte Clima FES-CO2 Ministeri de Transició Ecològica o el projecte ‘Avaluació de noves formulacions d’olis lubrificants en motor. Proves de comportament real en flota’ al costat de Repsol SA i la Universitat Politècnica de València (UPV).

També acredita que l’empresa municipal disposa d’una estructura tecnològica per a controlar l’impacte ambiental de les seues instal·lacions, activitats i servicis. Així, destaca la planificació energètica realitzada en les instal·lacions en el Depòsit Nord i l’estalvi de 43.186,8 kWh/any en Sant Isidre. A més, constata que les operacions de manteniment realitzades en els vehicles encaminades a l’eficiència en el consum de combustible han permés disminuir en 2019 el consum de dièsel i el de gas refrigerant en la recàrrega en els vehicles, reduint les emissions de CO₂en l’atmosfera i els hidrofluorocarbonos responsables de la destrucció de la capa d’ozó.

“Un resultat òptim, que avala la gran faena que està realitzant l’empresa i que les certificacions d’AENOR confirmen amb nota. En els últims cinc anys, hem mantingut el nostre compromís per renovar la flota, amb la incorporació de vehicles híbrids que han permés reduir les emissions contaminants i el consum de dièsel. Això, al costat de les millores fetes en les instal·lacions per a fer-les més eficients, ha permés reduir l’equivalent a més de 1.600 tones d’emissions C02 només en 2019”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

AENOR també valora els canvis realitzats enguany per a aconseguir un servici més sostenible i destaca la incorporació només en 2020 de més d’una trentena de nous autobusos amb tecnologia híbrida que substituïxen a vehicles amb tecnologia dièsel, així com la introducció del nou bitllet senzill digital EMTicket.

També destaca la posada en marxa del projecte de canvi de marquesines, que permetrà l’any vinent substituir les actuals per unes de menor consum, passant de 240 w/dia a 74w/dia. A més, s’instal·laran plaques fotovoltaiques en algunes parades d’autobús que donaran autonomia energètica a les marquesines i les farà més sostenibles.

 

 

DEIXAR RESPOSTA