ARRIBA EL PROTOTIP DEL NOU MODEL DE MARQUESINA D’EMT AMB UN DISSENY EXCLUSIU PER A VALÈNCIA

0
368

VALÈNCIA, 12 DE FEBRER DE 2021

Amb una inversió financerament sostenible, en els pròxims mesos es renovaran totes les marquesines d’EMT


L’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha rebut hui el prototip del nou model de marquesina que compta amb un disseny exclusiu per a la ciutat de València. Estes noves marquesines començaran a instal·lar-se en tots els barris en els pròxims mesos gràcies a una inversió financerament sostenible que permetrà oferir un servici públic de major qualitat.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la directora gerent d’EMT, Marta Serrano, s’han reunit amb representants de Primur, empresa adjudicatària de la renovació de les marquesines, per a la presentació d’este prototip de marquesina que incorpora millores tecnològiques i d’accessibilitat universal, com el sistema Navilens o plaques braille.

Es tracta d’un primer model que serveix com a representació del producte final i que permet a l’empresa municipal verificar el disseny i confirmar que compta amb les característiques plantejades abans de la seua producció en cadena.

En els pròxims mesos, s’instal·laran de manera progressiva més de 900 noves marquesines que per primera vegada seran propietat de la ciutadania, a diferència de l’anterior contracte, i es convertiran en un important actiu per a l’empresa municipal, que les amortitzarà a 15 anys.

Es tracta d’una inversió financerament sostenible, ja que el nou contracte de subministrament, instal·lació i manteniment de les parades, amb una inversió inicial de 10 milions d’euros, s’amortitzarà amb els ingressos generats per la gestió de la publicitat. És la primera vegada que l’empresa municipal gestionarà directament la publicitat, la qual cosa li permetrà obtindre beneficis d’aproximadament 6,6 milions d’euros en els pròxims cinc anys. A més, amb este contracte es realitzarà una gestió més eficient del manteniment i la informació en marquesines.

El regidor de Mobilitat Sostenible ha destacat que era “absolutament necessari posar fi a un contracte obsolet i que perjudicava els interessos d’EMT signat en 1987 i que, amb una duració inicial de 14 anys, s’havia anat prorrogant any darrere any”.

“Ara obtindrem més beneficis amb els quals amortitzarem la inversió i oferirem un servei públic de major qualitat. Amb l’antic contracte, hem estat perdent ingressos i no hem tingut control sobre la gestió. Fins ara rebíem una xicoteta compensació per part de l’empresa fixa, amb independència dels beneficis que generava la publicitat. Per exemple, en 2019 a penes rebem 450.000€ com a compensació, malgrat que la publicitat en les nostres marquesines havia generat uns 3 milions d’euros aqueix any”, ha explicat Grezzi.

El nou contracte, ha afegit, havia de traure’s ja perquè la Sindicatura de Comptes ens va alertar sobre el mateix. De fet, la Sindicatura va assenyalar que des de 1996 a 2004 l’entitat no va registrar cap ingrés pel contracte que estava en vigor, sense que constara una motivació documental al respecte, i va demanar revisar esta qüestió en considerar que existia un risc que s’haguera pogut deixar de liquidar determinants ingressos a favor de l’EMT, l’import dels quals es desconeix.

En el procés de renovació, EMT té previst seleccionar els punts de major ús i trànsit de la xarxa per a instal·lar en vint marquesines carregadors USB per a dispositius mòbils o portàtils i punts d’accés wifi que permetran a les persones usuàries connectar-se en la xarxa de manera gratuïta, complementant així la wifi disponible a bord dels autobusos. A més, es podran utilitzar altres tres marquesines “Smart City” que incorporen carregadors d’inducció per a telèfons intel·ligents, pantalles digitals d’informació o un sistema de detecció de temperatura que, en el context actual, ajudarà a sumar esforços per a lluitar contra la pandèmia.

DEIXAR RESPOSTA