L’EMT INCORPORA 21 NOUS AUTOBUSOS HÍBRIDS A LA FLOTA

0
225

VALÈNCIA, DILLUNS 8 DE FEBRER DE 2021

Ribó qualifica de “fita” la disminució de l’edat mitjana dels vehicles de l’EMT, passant de 13 anys en 2015 a 7,5 en finalitzar 2021

Els 21 nous autobusos híbrids que ha incorporat l’Empresa Municipal de Transports (EMT) començaran a circular per la ciutat en els pròxims dies. Els vehicles formen part de l’última compra de 164 híbrids, dels quals 75 van arribar l’any passat i altres 68 més ho faran entre els mesos de febrer i març. Les adquisicions s’emmarquen dins del pla estratègic de renovació de la flota, que ha permés reduir l’edat mitjana dels autobusos, passant de 13 anys en 2015 a 7,5 abans que finalitze 2021. Durant la presentació dels nous vehicles, l’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha qualificat de “fita” la rebaixa de l’edat mitjana de la flota, amb què es perseguix baixar el consum energètic, el cost del manteniment i les emissions contaminants i d’efecte hivernacle.

En la presentació dels 21 vehicles híbrids al depòsit sud de les cotxeres de l’EMT, a Sant Isidre, l’alcalde ha posat de relleu la disminució de l’edat mitjana dels autobusos, de 13 anys en 2015 a 7,5 en acabar este any: “A finals de 2021 haurem aconseguit una fita, la de tindre els autobusos com tenen les empreses d’autobusos normalment, amb una edat mitjana d’entre 7,5 i 8 anys”. Ribó ha manifestat que, amb l’arribada de noves unitats i la retirada de les més velles prevista en el pla estratègic, es reduïx el consum energètic, el cost del manteniment i les emissions contaminants i d’efecte hivernacle. El primer edil ha subratllat la necessitat de renovar els vehicles perquè, a més de suposar un major cost econòmic i un major impacte ambiental si no es fa, poden provocar accidents com l’incendi del passat desembre, “ocasionat per un autobús de 19 anys”.

A finals de 2021, la meitat de la flota serà híbrida i elèctrica. Per a l’alcalde són “molt bones notícies en uns moments en què el nivell d’ús de l’EMT no és el normal com a conseqüència de la pandèmia” i ha recordat que “el transport públic és segur i en l’EMT es treballa per mantindre el màxim nivell de seguretat”. Per la seua part, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha recordat que “entre 2012 i 2015 sols es compraren dos autobusos”, mentre que des de 2015 les persones usuàries de l’EMT n’han estrenat 348. Segons l’edil, “amb els nous autobusos podem afrontar la pandèmia en unes condicions molt més adequades per donar un servici de qualitat a la ciutadania”.

Grezzi s’ha referit a un estudi de la Unió Internacional del Transport segon el qual el risc de contagi en el transport públic és inferior a l’1 %. També ha parlat de l’elevada taxa de renovació de l’aire dels 212 autobusos híbrids de Mercedes incorporats recentment. A més de la mampara integrada de protecció contra la covid-19 i contra actes vandàlics, estos vehicles disposen d’un sistema de filtres de partícules amb una capa antiviral que elimina els aerosols en un 99 % i que ha estat verificat i validat segons la norma ISO 18184. El titular de Mobilitat Sostenible ha indicat així mateix que el personal tècnic de l’empresa està en “continu contacte amb els principals proveïdors mundials de vehicles per explorar les últimes novetats en el mercat i analitzar les noves solucions tecnològiques que aporten”.

La compra de 164 autobusos híbrids, entre 2020 i 2021, està finançada al 50 % pel Banc Europeu d’Inversions (BEI) i un altre 50 % per la banca privada. De fet, el Consell d’Administració de l’EMT ha aprovat recentment l’adjudicació d’un crèdit de 24 milions d’euros per finançar part d’estos vehicles.

DEIXAR RESPOSTA