EMT RECUPERA EL PAGAMENT EN EFECTIU A BORD DELS AUTOBUSOS A PARTIR DE DILLUNS, 10 DE MAIG

0
204

VALÈNCIA, DIJOUS 6 DE MAIG DE 2021

Les persones usuàries podran adquirir els seus bitllets senzills amb diners en metàl·lic o a través de l’app EMTicket

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València recuperarà a partir de dilluns, 10 de maig, el pagament en efectiu a bord dels seus autobusos a fi d’oferir més opcions de compra a les persones usuàries. D’esta manera, els bitllets senzills (1,5 euros) es podran adquirir amb diners en metàl·lic en els autobusos municipals o a través de l’aplicació mòbil EMTicket.

Davant la pròxima finalització de l’estat d’alarma, el Comité de Seguretat i Salut d’EMT s’ha reunit este matí per a abordar este assumpte i fer balanç de les mesures contra la covid-19 que han permés garantir una mobilitat segura en els autobusos urbans durant la pandèmia.

L’empresa municipal mantindrà les mesures especials per a garantir que l’autobús continue sent un espai segur, com l’obertura obligatòria de les finestres per a reforçar la ventilació o l’increment de la neteja i desinfecció diària de tots els vehicles, entre altres.

El sistema de ventilació dels vehicles garantix una bona qualitat de l’aire interior, amb taxes de renovació de l’aire cada tres minuts sense climatització i cada 32 segons amb climatització. A això cal sumar la ventilació natural que es produïx amb l’obertura de finestres i de les portes de passatgers, que s’obrin i tanquen cada dos minuts de mitjana. Segons estudis científics, l’ús de màscara, els sistemes de ventilació i renovació de l’aire i la neteja i desinfecció diària garantixen un viatge segur en el transport públic, on el risc de contagi és inferior a l’1%.

D’altra banda, i a fi d’oferir més opcions de pagament a les persones usuàries, l’entitat treballa en el procés de renovació del sistema de taquillatge a bord dels autobusos que permetrà evolucionar cap a nous mitjans de pagament, com la targeta de crèdit o els codis QR, i realitzar futures integracions amb altres servicis públics i maneres de mobilitat sostenible.

DEIXAR RESPOSTA