L’EMT LLOGARÀ PUNTS DE RECÀRREGA PER A UN PROJECTE PILOT DE COTXES ELÈCTRICS COMPARTITS

0
116

VALÈNCIA, DILLUNS 10 DE MAIG DE 2021

Els deu punts de recàrrega se situen l’aparcament Centre Històric-Mercat Central i s’utilitzaran durant la franja nocturna

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) llogarà deu punts de recàrrega en l’aparcament Centre Històric-Mercat Central per al projecte pilot de cotxes elèctrics compartits impulsat per l’empresa valenciana CarGreen. Amb este acord, l’EMT pretén continuar impulsant la mobilitat sostenible urbana i contribuir al fet que València siga una ciutat neutra en emissions de gasos contaminants.

La ubicació estratègica de l’aparcament en el centre de la ciutat permet donar servici a este primer projecte de cotxes compartits i elèctrics a València. L’empresa municipal ingressarà fins a 4.000 euros mensuals pel lloguer d’estos punts de recàrrega en l’aparcament, en funció del nombre de vehicles elèctrics que es recarreguen.

Els cotxes podran accedir a les instal·lacions en la franja horària nocturna a través del reconeixement automàtic de les matrícules. Durant la nit, l’aparcament té una major disponibilitat de places, per la qual cosa la reserva d’estos punts de recàrrega no perjudicarà la resta de persones usuàries que utilitzen l’aparcament per a acudir al centre històric a passejar o a fer les seues compres en els comerços de proximitat i el Mercat Central.

Tal com ha explicat el president d’EMT, Giuseppe Grezzi, “l’aparcament està jugant un paper fonamental en la millora de la mobilitat de la ciutat i s’ha configurat com una plataforma logística que ofereix servicis de diferent tipus. Amb esta col·laboració, continuem sumant esforços per a impulsar una mobilitat elèctrica, sostenible i, sobretot, a l’abast de tots i totes. L’ús de vehicles 100% elèctric ens pot ajudar a reduir la petjada de carboni i a eliminar la nostra dependència de les energies fòssils”.

Es preveu que este projecte pilot de cotxe elèctric compartit a la ciutat compte amb una flota d’un centenar de vehicles distribuïts per tota la ciutat per al seu ús en els desplaçaments més pròxims. A través d’una aplicació, la persona pot triar el vehicle estacionat, fer ús d’ell, i tornar-lo a estacionar perquè siga utilitzat per una altra persona. L’EMT, dins del seu compromís per impulsar una mobilitat sostenible i accessible, gestiona actualment 41 punts de recàrrega elèctrics que es troben a la disposició de les persones usuàries de l’aparcament Centre Històric-Mercat Central. A més, l’entitat treballa en l’execució i instal·lació de tres nous punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics en la via pública.

DEIXAR RESPOSTA